2021 Kia Cadenza / K7 isim değişikliğine gidiyor

2021 Kia Cadenza / K7 isim değişikliğine gidiyor

 

Yeni KIA logosunu taşıyan ilk model olacak.

KIA’nın “Plan Shift” adını verdiği yeni stratejisi 2021 itibarıyla devreye girecek ve Güney Koreli marka, bunun sonucunda “daha dinamik, daha şık ve daha yenilikçi” olmayı hedefliyor. Bir süredir söylentileri dolaşan logo değişimi, stratejinin ilk adımını temsil ediyor ve iddialara göre bu amblemi taşıyan ilk KIA modeli üçüncü jenerasyon Cadenza (Kore’de K7 olarak biliniyor) olacak.
The Korean Car Blog’un haberine göre KIA, büyük sedan modeli için kapsamlı değişiklikler planlıyor ve bunlardan ilki aracın yelpazedeki konumunu değiştirmek olacak. Eskiye oranla daha premium ve lüks sınıfa oynaması beklenen K7, nesil geçişi ile birlikte en azından Kore pazarında K8 olarak satılacak.

Galeri: Makyajlı Kia Cadenza render

Amerika Birleşik Devletleri’nde Cadenza olarak satılan modelin de isim değişikliğine gidip gitmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı ancak bir alt basamakta yer alan Optima’nın global K5 ismine geçtiği düşünülürse aynı durum E segmenti model için de geçerli olabilir. Kısa süre önce yeni nesil Sedona’nın da Kore’de kullanılan Carnival ismine geçiş yapacağını da sizlerle paylaşmıştık.
Aslına bakarsanız KIA, K8 geçişi için çalışmalarını 2016 senesinde bu ismin haklarını satın alarak başlatmıştı. K8’in yanı sıra “K8 GT-Line” ve “K8 GT” adlarını da tescilleyen Koreli üretici, The Korean Car Blog’un haberine göre zaten marka içinde K8 ismini kullanmaya başlamış bile. Yeni jenerasyonda E segmenti sedanın boyutlarının büyümesi ve daha lüks olması planlanıyor; bu yüzden gelişimi öne çıkarmak adına K7 yerine K8 isminin kullanılması da oldukça mantıklı.
KIA’nın isim değişiklikleri 2022 Kia Sedona ABD’de Carnival ismiyle satılacak 2021 Kia K5, Optima’nın yerini almaya geldi İddialara göre yeni KIA Cadenza / K7 / K8 mart ayında görücüye çıkarıldıktan sonra yılın ikinci yarısında satışa sunulacak. KIA, aracı daha üst klasmana çıkararak şu anda Kore’de K7’ye göre 3 kat fazla satan Hyundai Grandeur / Azera ile çakışmanın da önüne geçmek istiyor.

Kaynak:

The Korean Car Blog

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir