2021 Land Rover Range Rover’ın çıkışına bir teaser kala

2021 Land Rover Range Rover’ın çıkışına bir teaser kala

 

2012’den beri piyasada adından söz ettiren Range Rover, lüks tam boyutlu SUV segmentindeki en eski model olarak göze çarpıyor. Yeni nesil model geleneksel rakipleriyle birlikte BMW X7, Maybach GLS, Aston Martin DBX gibi yeni isimlerle de boy ölçüşecek gibi gözüküyor. Şimdi ise Land Rover, 26 Ekim’de gerçekleşmesi planlanan resmi lansmanından önce yepyeni lüks araca şöyle bir göz gezdirmemizi sağlıyor.
Aşağıda göz gezdirebileceğiniz tanıtım görüntüleri, geçmişteki casus fotoğraflara çok benzer şekilde, hatta evrimsel bir tasarım izlenimi dahi veriyor. Fakat başlangıçta yabancı gelmeyen bu görünümün sizi bir sonraki Range Rover’ın daha çok aynı olacağını düşündürmesine izin vermeyin. Zira Jaguar Land Rover’ın yeni MLA platformuna geçiş yapılarak tamamen yeni bir model olacak bu.

2022 Land Rover Range Rover Teaser’ları

Hem standart hem de uzun aks aralığı konfigürasyonlarında gelen 2021 Range Rover, benzinli ve dizel motorlar dahil çeşitli güç aktarma organları ile sunulacak. Bu arada araç bir şarj edilebilir hibrit seçeneği de alacak ki söylentilere göre de saf bir EV yolda, geliyor diyebiliriz. Fakat EV versiyonu muhtemelen modelin yaşam döngüsüne bakıldığında daha sonra gelecektir diye düşünüyoruz. Ki bu da BMW kaynaklı çift turbo 4.4 litrelik V8 motorla donatıldığı iddia edilen bir performans versiyonunu da barındırması anlamına geliyor.
2022 Lexus LX’in rakibi, bölünmüş bagaj kapağının yanında tavana monte spoilerın altına gizlenmiş arka cam sileceği dahil olmak üzere bazı imza özelliklerini muhafaza etmeye devam edecek. Yeni platforma geçişi, paketleme açısından bazı önemli değişiklikler getirmeli diye düşünüyoruz. Ayrıca aracın boyutunda olabilecek potansiyel bir artışın yolcular için ekstra alan açabileceği gerçeği de oldukça yararlı olur.
Bunu da oku ⠀ Yeni nesil Land Rover Range Rover kameralara yakalandı Land Rover Range Rover Sport SVR, Nürburgring yollarında gözüktü!
Land Rover’ın en yeni Pivi Pro bilgi-eğlence sisteminin gelmesine neredeyse kesin gözüyle bakıyoruz. Ayrıca yenilenen Range Rover’ın bazı versiyonlarda arka tekerlekten yönlendirmenin  kullanacağını kulislerin gündem konusu olmuş durumda. Günden güne daha popüler hale gelen bu teknoloji, şehirdeki dönüş çemberini kısaltarak büyük premium SUV’yi daha yüksek hızlarda viraj alırken çok daha korkusuz hale getirecek.

Kaynak:

Land Rover

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir