2021 Lexus LX 600, Land Cruiser temellerini gizlemekte kararlı

2021 Lexus LX 600, Land Cruiser temellerini gizlemekte kararlı

 

Çok kamuflaj, çok!

Teknik olarak konuşmamız gerekirse aslında yeni nesil Lexus LX’i ikinci kez görüyoruz. Ağustos ayının ilk zamanlarında, hareket halindeki bir araçtan çekilen, sürücü tarafından ve önden bir test aracını kapsayan birkaç bulanık LX fotoğrafıydı gördüklerimiz. Şimdiki yeni görüntüler, yerleştirilen hazır bir kamera sayesinde casuslarımızdan bize ulaştı. İlk olarak söyleyebiliriz ki sahip olduğu ağır kamuflaja rağmen keşfedilecek çok şeyi var.
İlginç olan nokta ise bu LX prototipi, daha önce görülen aracın tıpatıp aynısı gibi duruyor. Plaka eşleşiyor, fakat bu sefer alt ön panodaki açılı köşe havalandırmalarını daha keskin bir şekilde görmek için kamuflajın daha ince bölümlerine bakabiliyoruz. Ayrıca, arka tarafta yanlış bir izlenim veren ekstra kamuflaj olsa da, geniş ızgarayla birlikte çapraz çubukları görebiliyoruz. Farların, yeni Toyota Land Cruiser’ın sahip olduğu ile aynı göründüğünü söyleyebiliriz. Arkadaki dar kamuflaj, Land Cruiser’ın geniş hatlarını ve uyumlu gövdesini ön plana çıkarıyor.

Galeri: 2021 Lexus LX 600 Casus Fotoğrafları

Toyota’nın sakladığı şeyin, yeni amiral gemisinin genel tasarımı, ağır kamuflajın altında daha iyi gizlenen fakat temelde Lexus markalı Amerika’da iptal edilen Land Cruiser olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca, Lexus bu isim için bir ticari marka başvurusunda bulunduğundan, modellerden en az birinin LX 600 olacağı konusunda fikirlerimiz var. Kaynaklarımız ise bu test aracının bir LX 600 olduğuna inanıyor.
Bunu da oku Yeni nesil Lexus LX, dijital ortamda hayal edildi Lexus LC500 Convertible Türkiye’de!
Mevcut LX 570, güç için 5.7 litrelik bir V8’i alıyor. Dolayısıyla yeni model benzer bir yapıyı takip ederse, bu durum kaputun altında daha büyük 6.0 litrelik bir V8 olabileceğini işaret ediyor. Bu örnekte 600, yeni Land Cruiser’ın çift turbo 3.5 litrelik değirmeni olacak olan altı silindirli bir motora da atıfta bulunursa şaşırmayacağız. İşin gerçeği, otomobil endüstrisi daha küçük motorlara ve daha geniş elektrifikasyona doğru ilerlerken, bu daha büyük bir V8’i takmaktan kulağa çok daha mantıklı geliyor. Yeni V6, Land Cruiser’da 413 beygir gücü üretiyor; 485 beygir gücü üretmek için motoru elektrikle pekiştirilen bir LX 750h hibrit şimdiden kulislerde konuşulmaya başladı.
Peki Yeni LX ne zaman gelecek? Bu konuda herhangi net bir bilgi henüz bulunmasa da en geç gelecek yılın başlarında geleceğini düşünüyoruz. Bu yılın sonlarında da çıkış yapma ihtimalini koruyor.

Kaynak:

Automedia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir