2021 Mercedes Citan tanıdık yüzü ve yeni teknolojileri ile tanıtıldı

2021 Mercedes Citan tanıdık yüzü ve yeni teknolojileri ile tanıtıldı

 

Önümüzdeki ay Avrupa’da satışa sunulmuş olacak.

Birkaç kez casuslarımızla karşılaşan ve teaser görüntüler ile karşımıza çıkan Mercedes-Benz Citan, resmi olarak tanıtıldı. Alman üreticinin hafif ticari gamını genişletmeye gelen model, Daimler ve Renault arasındaki anlaşmanın en yeni ürünü olacak. Zaten modele uzaktan bakış attığınızda bile aracın yeni tanıtılan Renault Kangoo ailesi ile benzerliğini görebiliyorsunuz.
Aynı Fransız kardeşi gibi Citan da hem panelvan hem de camlıvan versiyonları ile satışa sunulacak. Aynı şekilde model ailesinin tamamen elektrikli versiyonu e-Citan’ı önümüzdeki sene görebileceğiz. “T-Serisi” adını alacak daha sofistike minivan versiyonu ise, EQT isimli elektrikli türevi ile daha sonra aramıza katılacak.

Galeri: 2021 Mercedes-Benz Citan

Citan’a bakıldığında Kangoo’nun profilini görmek zor değil. Fakat her zaman olduğu gibi denkleme Mercedes-Benz dokunuşları katılmış. Ön kısım tamamen yenilenmiş ve Mercedes’in ticari ailesi ile uyum gösterecek bir tasarıma kavuşmuş. Arka kısımda ise bir ticari araçtan beklenecek kadar sade ama Mercedes’in lüksten taviz vermeyen duruşunu görebiliyoruz. Bu bölgedeki stoplar tamamen LED üniteler ile değiştirilmiş.

Konfor anlamında da modeli Mercedes-Benz binek araçları ile kıyaslamamak gerek. Yanlış anlamayın bunu biz değil, Alman markanın kendisi söylüyor. Fakat kabin içerisindeki yalıtım güçlendirilerek bölgedeki konfor artırılmaya çalışılmış. Donanım seviyesine göre ise klasik Mercedes teknolojilerine sahip olabiliyorsunuz.
Bunu da oku ⠀ Mercedes-AMG Project One, yeni Forza Horizon videosunun başrolünde! ⠀ 2021 Mercedes G-Serisi 4×4² bu kez de sıcak hava testlerinde
Gelelim hepimizi ilgilendiren motor seçeneklerine. Yeni Citan artık yeni dizel motor seçenekleri ile satın alınabiliyor. Renault kaynaklı bu motor; 74, 94, 115 bg güç seçenekleri ile kullanıcıların beğenisine sunulacak. Citan Tourer isimli camlıvan ise sadece 94 bg güç üretebilen seçenek ile gelecek. Benzinli motoru tercih eden kullanıcılara ise 1.3 litrelik turbolu motorun 101 bg güç ve 130 bg güç üretebilen versiyonları sunulacak.
Yeni Citan, önümüzdeki ay satışa çıkmış olacak. Modelin elektrikli versiyonu ise 285 kilometrelik menzili ile dikkat çekecek.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir