2021 Mercedes EQS çaktırmadan arka bölümünü gösterdi

2021 Mercedes EQS çaktırmadan arka bölümünü gösterdi

 

MBUX Hyperscreen lansmanındaki detay dikkatli gözlerden kaçmadı.

Mercedes-Benz, 2021 Tüketici Elektroniği Fuarı (CES) kapsamında yepyeni bilgi eğlence sistemi MBUX Hyperscreen’i tanıttı. Alman markanın teknolojiyi detaylandırdığı videonun bir kısmında EQS’i de görüyoruz. Lüks elektrikli sedan, yakın zamanda görücüye çıkarılacak.
S-Serisi’nin sıfır emisyonlu versiyonu EQS, videoda yalnızca arka kısmını bizlere gösteriyor. Beyaz renkli gövdenin bu bölümünde muhtemelen stop lambaları bagaj kapağı boyunca uzanıyor. Eğimli tavan çizgisi ise dört kapılı modele çok daha şık ve pürüzsüz bir duruş katmış.

Galeri: Mercedes-Benz EQS Yeni Casus Fotoğraflar

WLTP normlarına göre 700 km menzil sunacak olan Mercedes EQS standart olarak 351 kW (477 bg) güç, 759 Nm tork sunacak. İleri aşamada aileye 447 kW üzerinde (600+ bg) güç üreten AMG versiyonları da katılacak.
EQS’te göreceğimiz MBUX Hyperscreen üç ekrandan oluşuyor ve uzunluğu tam 1 metre 42,2 santimetre! Dijital gösterge paneli, merkezi multimedya ekranı ve ön yolcu ünitesinden oluşan sistem, sürücünün dikkatinin dağılmaması adına medya oynatıcısı ve navigasyon gibi detaylara yolcunun da müdahale edebilmesini sağlıyor. Bazı pazarlarda sistem video da oynatabilecek.
Mercedes EQS haberleri Mercedes, EQS’in Hyperscreen isimli bilgi eğlence sistemini tanıttı Mercedes EQS ve aerodinamik jantları casuslarımıza yakalandı Kabin konforunu daha da arttırmak adına EQS, opsiyonel HEPA hava filtre sistemiyle donatılabilecek. Sistem, normalde içten yanmalı motorun yer aldığı ön bölümde konumlanacak.
Mercedes-Benz’in içten yanmalı motorlarda sunduğu seçenekler EV ailesine de yansıyacak zira Alman üretici EQS’in bir de SUV versiyonunu geliştiriyor. Öte yandan EVA altyapı mimarisi daha küçük EQE sedan ve EQE SUV modellerini de destekleyecek.
Henüz resmi açıklama gelmese de Mercedes EQS, yüksek ihtimalle önümüzdeki 2-3 ay içinde yüzünü gösterecek ve satışlar, sene bitmeden başlayacak.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir