2021 Porsche 911 GT3, devasa kanadı ve yeni süspansiyonları ile tanıtıldı

2021 Porsche 911 GT3, devasa kanadı ve yeni süspansiyonları ile tanıtıldı

 

Nürburgring’i 7 dakikanın altında bir sürede geçebiliyor.

Uzun süredir casuslarımıza yakalanan 2021 model Porsche 911 GT3’ün örtüsü resmen kalktı. Şimdilik fiyat bilgisi açıklamaktan çekinen Porsche aracı kısa süre içerisinde önce Almanya’da sonra da diğer pazarlarda satışa sunacak.
Merakla beklediğimiz modelin kalbinde 4.0 litrelik atmosferik bir boxer motor bulunuyor. 510 bg güç ve 469 Nm tork üretebilen bu ünitenin içerisinde bulunan altı piston, 2019 yılında sınırlı sayıda üretilen 911 Speedster’dan alınmış. Standart olarak 7 ileri vitesli PDK şanzıman ile gelen model, istenildiği takdirde 6 ileri vitesli manuel vites kutusu ile de satın alınabiliyor.
0-100 km/sa hızlanmasını 3.4 saniyede tamamlayabilen modelin azami hızı ise 320 km/sa olarak belirlenmiş. 21 kilometre uzunluğa sahip efsanevi Nürburgring pistinde 6 dakika ve 59.927 saniyelik tur süresi yapmayı başaran yeni 911 GT3, selefinin fersah fersah önüne geçmiş durumda. Öte yandan aynı nesle ait GT3 RS’in aynı turu 6 dakika 56.4 saniyede tamamladığını hatırlatmakta fayda var.
Bunu da oku Porsche 911 Safari render’ları, ralli isteğinizi körükleyecek 2021 Audi E-Tron GT vs. rakipleri: Kağıt üzerinde nasıllar? Ön aksında çift salıncaklı süspansiyonlara merhaba diyen 911 GT3, böylece kendisini standart Carrera modellerinden iyice ayırmış olacak. Hatta Porsche’nin açıklamalarına göre modelde, standart 911’e ait herhangi bir süspansiyon parçası bulunmuyor.
GT3’ün yüzündeki geniş hava kanalları sayesinde kendisini, 911 ailesinin diğer üyelerinden kolayca ayrıt edebiliyoruz. Ön kısımdaki difüzörün de tamamen ayarlanabilir olduğunu ekleyelim.
Arka kısımda ise manuel olarak ayarlanabilen bir kanat bulunuyor. Ağırlıktan kazanım yapmak adına kaputu, arka kanadı ve diğer pek çok parçayı karbon fiber ile güçlendirilmiş plastikten üreten Porsche mühendisleri, camlarda da hafif materyaller kullanmış.
Önde 20, arkada 21 inç jant kullanan 2021 model GT3’ün selefinden tam 1.6 kilogram daha ağır olduğunu da belirtelim. Bu lastiklerin ardında bulunan çelik fren diskleri de selefine göre çok daha büyütülmüş. Kullanıcılar aracı karbon seramik fren opsiyonu ile de satın alabilecek.

Galeri: 2021 Porsche 911 GT3

Kabin içerisinde de ufak değişiklikler gözlemleniyor. Örneğin sürüş modunu değiştirmenizi sağlayan tuş artık direksiyonun saat 4 yönüne yerleştirilmiş. Ayarlanabilir spor koltuklar standart olarak gelirken alıcılar opsiyon listesinden tamamen karbon fiber koltukları da satın alabiliyor.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir