2021 Skoda Fabia, Monte Carlo paketiyle hayal edildi

2021 Skoda Fabia, Monte Carlo paketiyle hayal edildi

 

Yeni jenerasyonda Fabia RS olmayacak, bu boşluğu Monte Carlo doldurabilir.

2020 yılı Skoda için oldukça yoğun geçiyor. Geçen sene tanıttığı dördüncü nesil Octavia’yı bir dizi gövde tipi, sportif RS versiyonu, hibrit iV türevleri ve Scout paketleri ile yollara süren Çekyalı marka, Volkswagen ID.4 ile kardeş olan elektrikli SUV modeli Enyaq’ı da tanıttı. Peki Mlada Boleslavlı markanın 2021 planları arasında ne var? Makyajlı Kodiaq, coupé formuna sahip Enyaq GT ve bir süredir merakla beklenen yeni nesil Fabia.
Skoda’nın yeni yöneticisi Thomas Schäfer tarafından geçtiğimiz aylarda müjdelenen yeni nesil Fabia önümüzdeki sene bizlerle olacak fakat araca dair pek bilgimiz yok. Schäfer’ın “harika bir otomobil” olarak nitelediği küçük kompakt hatchback modelinden beklenti büyük fakat şimdiye kadar araca dair gördüğümüz tek şey, Volkswagen Polo gövdesi kullanan bir prototip oldu. Motor.es sitesindeki dostlarımız, markanın Scala ve Octavia gibi modellerini temel alarak 2021 Fabia’yı hayal etmiş.

Makyajlı VW Polo / Yeni Skoda Fabia casus fotoğraflar

İspanyol sayfa, yeni Fabia’yı RS modelinin yokluğunda amiral gemisi görevini üstlenecek Monte Carlo donanım paketiyle yorumlamış. Genel olarak bir görsel paket olan Monte Carlo, Autocar’ın haberine göre yeni jenerasyon ile birlikte biraz daha sportif bir kimlik taşıyacak. Bu durumda kozmetik eklentilerle birlikte süspansiyon ve direksiyon sistemlerine yapılacak ufak dokunuşlar da bekleyebiliriz.
Daha önce de belirttiğimiz gibi Scala ve Octavia modellerinden izler taşıyan yeni Fabia, kuzenleri Polo ve Ibiza kadar başarılı görünüyor. Monte Carlo modeline özel olan siyah tavan kırmızı gövde kombinasyonuna siyah jantlar ve siyah ayna kapakları eşlik ediyor. Eğer yeni Fabia gerçekten de böyle görünürse sanıyoruz ki kimse buna itiraz etmez zira Motor.es iyi bir iş çıkarmış.
Yeni jenerasyon ile birlikte MQB A0 platformuna geçiş yapacak olan Fabia’nın motor yelpazesi büyük ölçüde Volkswagen Polo ve SEAT Ibiza ile aynı olacaktır. Yani 1.0 TSI ünite manuel ve otomatik vites kutuları ile yeni Fabia ailesinin temelini oluşturacaktır. Autocar, Ibiza’da sunulan 1.5 TSI motorun Fabia yelpazesine de giriş yapacağını söylese de bunu pek olası görmüyoruz. Keza üçüncü nesil modeldeki makyaj ile üretimden kaldırılan 1.4/1.6 TDI dizel seçeneklerin geri dönüşüne de pek sıcak bakılmıyor.
Yeni Fabia’dan haberler Yeni Skoda Fabia Polo taklidi yaparken casuslara yakalandı Skoda duyurdu: Yeni Fabia 2021’de geliyor! B segmentinde birçok marka station wagon gövde tipinden vazgeçerken Skoda’nın yeni Fabia’da Combi versiyonunu sunmaya devam edeceği söyleniyor. SEAT Ibiza ST, Renault Slio ST, Dacia Logan MCV gibi oyuncuların sahneden çekilmesiyle Fabia Combi, tüm pazara tek başına cevap vermeye çalışacak. Önden çekişli ve crossover dokunuşlar taşıyan Scoutline hakkında da söylentiler var fakat bunu bekleyip göreceğiz.
Segmentinin en kullanışlı ve büyük modelleri arasında yer alacağını düşündüğümüz yeni Skoda Fabia’nın fiyatları ise Volkswagen Grubu’nun yeni politikaları göz önüne alınırsa Volkswagen ve SEAT logolu kardeşlerine biraz daha yaklaşacaktır.

Kaynak:

Motor.es

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir