2021 Subaru BRZ’nin turboya ihtiyacı var mı?

2021 Subaru BRZ’nin turboya ihtiyacı var mı?

 

Engineering Explanied, güzel bir video ile Japon markanın 2.4 litrelik atmosferik tercihini irdelemiş.

Subaru, 2021 içinde satışlarına başlayacağı yeni nesil spor coupé modeli BRZ’nin örtülerini geçtiğimiz sene sonunda kaldırmıştı. Eski nesilde en çok şikâyet edilen noktalardan birisi olan düşük güç sorununu hacmi 2.4 litreye çıkararak çözmüştü. Yine de atmosferik olmaya devam eden Boxer ünite, Subaru PR şefi Dominick Infante’ye göre ağırlık merkezi ve yol tutuşa kötü etki edeceği için turbo desteği görmemiş.
Bu ifade aslında gayet açıklayıcı ve net fakat tahmin ediyoruz ki birçoğunuz, yeni BRZ’de yola atmosferik motorla devam etmenin doğru olup olmadığını merak ediyordur. Bu yüzden sizi Engineering Explained kanalının yeni videosu ile tanıştıralım. 15 dakikalık videoda yeni 2.4 litrelik Boxer motorun en ince detaylarına değinilmiş.

Galeri: 2021 Subaru BRZ

1

Hatırlatma açısından eskiden 2.0 litrelik motorundan 205 bg güç alan BRZ, Subaru’nun SUV modeli Ascent’in kaputu altında yer alan FA24 motora geçiş yaptı ve artık 230 bg sunuyor. Yeni BRZ’de görev yapan 2.4 litrelik Boxer ünite, Ascent’deki turbo versiyonda kullanılan doğrudan enjeksiyon (direct injection) yerine eski 2.0 motordaki doğrudan enjeksiyon ile port enjeksiyonu bir arada kullanmaya devam ediyor.
Artan hacim sayesinde 2021 BRZ, gücünü %11 oranında arttırırken azami torkunu %18 yükseltmeyi başardı. Ayrıca eskiden 6.4000 devirde gelen maksimum tork, artık 3.700 devirde geliyor. Manuel şanzımanlı versiyonu ele aldığımızda yeni BRZ’nin ekstra güç ve tork sağlayan yeni motora rağmen selefinden sadece 7,7 kg ağır olduğunu görüyoruz.
Subaru BRZ haberleri 2021 Subaru BRZ 230 bg güçle geldi! 2021 Subaru BRZ Gymkhana 11 fragmanında görüldü Engineering Explanied, turbo motorun bu tür bir otomobilde neden doğru çözüm olmadığını detaylıca açıklamış. Temel olarak Infante’yi destekleyen video, vites oranlarından ekstra ağırlığa; atmosferik motorun gaz tepkilerinden turbonun getirdiği karmaşıklığa kadar birçok noktaya değiniyor. İyi seyirler.

Kaynak:

Engineering Explained

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir