2021 Toyota GR 86, daha fazla güç ve daha asi bir tavır ile geldi

2021 Toyota GR 86, daha fazla güç ve daha asi bir tavır ile geldi

 

0-100 km/sa ivmelenmesinde selefinden tam bir saniye daha hızlı.

Toyota, yeni nesil 86’nın örtüsünü resmen kaldırdı. Yeni nesil Subaru BRZ’den tam beş ay sonra karşımıza çıkan model, oldukça dikkat çekici değişimler geçirdi. Orijinal versiyonu 200.000 adet satan 86, daha büyük umutlar ile görücüye çıktı.
Ağırlığı dengede tutmak isteyen mühendisler, çatıda ve çamurluklarda alüminyum malzemeleri kullanmış. Ön koltuklarda ve susturucuda ufak tefek güncellemeler yaparak olabildiğince ağırlık tıraşlamak isteyen mühendisler, yeni nesil 86’nın ağırlık merkezini de yere yakın tutmuş.

Galeri: 2021 Toyota GR 86

Tabii ki bu değişimler aracın yol tutuşuna net bir şekilde yansımış durumda. Boyutları aynı kalan modelin burkulmazlık oranının da yüzde 50 oranında arttığını belirtmekte fayda var. 4.265 milimetre uzunluğa, 1.775 mm genişliğe ve 1.310 mm yüksekliğe sahip olan yeni nesil 86, 2.575 mm aks aralığına da sahip. Standart 6 ileri vitesli manuel şanzıman ile eşleştirildiğinde ağırlığı 1.270 kilogram olarak ölçülen model, sürücüsüne maksimum sürüş tecrübesi sunacak.
Bu sürüş tecrübesinin en önemli parçası ise 86’nın kalbindeki 2.4 litrelik benzinli motor olacak. Eski 2.0 litre hacme sahip üniteyi arkasında bırakan model, hala atmosferik yapısını koruyor. Dört silindirli motordan 235 bg güç ve 250 Nm tork çıkışı alan 86, 0-100 km/sa hızlanmasını da sadece 6.3 saniyede tamamlayabiliyor. Bu da aracın, selefinden tam 1.1 saniye hızlı olduğu anlamına geliyor.
Bunu da oku Mart ayında en çok Toyota Corolla sattı! Toyota Aygo, Prologue X konsepti izleriyle testte Yeni nesilde karşımıza çıkan değişimler bunlarla sınırlı değil. Artık GR ekibinin ellerine emanet edilen 86, aerodinamik güncellemeleri ile de dikkat çekecek. Toyota’nın yol tutuşunu artırdığı ve tepki süresini kısalttığını söylediği bu değişimler, yeni süspansiyon sistemleri sayesinde kontrol altında tutulacak.
BRZ ile neredeyse aynı tarza sahip olan GR 86, en büyük değişimi ızgarasında yaşamış. Subaru logolu kardeşinden çok daha agresif görünen yeni nesil model, GR Yaris’te karşımıza çıkan dizayn detaylarını kullandığını görüyoruz.
İkinci nesil GR 86, bu yıl Japonya’da satışa sunulacak.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir