2021 Toyota Mirai ABD’de tanıtıldı, aralıkta satışta

2021 Toyota Mirai ABD’de tanıtıldı, aralıkta satışta

 

Hidrojen yakıtlı model iki donanım paketiyle satılacak.

İkinci nesil Toyota Mirai, aralık ayı itibarıyla dünyanın belli yerlerinde satışa sunulacak. Japonya’nın sıfır emisyonlu sedan modelinin Amerika Birleşik Devletleri versiyonu, sonunda yüzünü gösterdi.
Japonya’da satılacak olan ile birebir aynı görünen otomobil, selefine göre daha “normal” bir duruşa sahip. Geniş ve alçak ölçüleri ile dikkat çeken şık sedan ABD’de XLE ve Limited olmak üzere iki donanım paketiyle satılacak.

2021 Toyota Mirai (US-spec)

Toyota, henüz 2021 Mirai’ye dair teknik verileri paylaşmadı ancak aracın yeni arkadan itişli platformdan çıktığını biliyoruz. Hidrojen yakıt hücrelerinden oluşan güç ünitesinin detaylarına değinmeyen Japon marka, menzilin %30 civarında artacağını sözünü veriyor.
Güncel Mirai’nin kağıt üzerinde 502 km yol gittiği düşünülürse yeni versiyonun yaklaşık dolu hidrojen tankıyla 653 km yol yapması mümkün görünüyor.
Toyota Mirai haberleri Toyota Mirai, yeni Popemobile olabilmek için “kutsandı” Yeni nesil Toyota Mirai aralıkta geliyor Toyota ABD, 2021 Mirai’de Safety Sense 2.5+ adlı sürüş güvenlik sistemi ailesini standart donanıma yerleştirmiş. DRCC adı verilen dinamik radarlı adaptif hız sabitleyici sistemi öndeki araca göre mesafeyi tüm hızlarda ayarlayabiliyor ve dur/kalk özelliğine sahip. Sollama asistanının da paket kapsamında olduğunu belirtelim.
Standart olarak 19, opsiyonel olarak 20 inç jantlar üzerine oturtulan modelde havalandırmalı koltuklar, panoramik cam tavan, makam perdesi ve daha bir sürü donanım sunan 2021 Mirai’nin fiyatları henüz açıklanmadı.

Kaynak:

Toyota

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir