2021 Volkswagen Golf R Variant, kamuflajsız gövdesi ile yakalandı

2021 Volkswagen Golf R Variant, kamuflajsız gövdesi ile yakalandı

 

Aracın son haline bakıyoruz.

Volkswagen, Golf 8 ailesini genişletme projesine hız kesmeden devam ediyor. Markanın, performanslı station wagon alemine cevabı olacak Golf R Variant, yeniden casuslarımızın kadrajlarına takıldı. Fakat bu kez elimize ulaşan fotoğraflarda tamamen kamuflajsız bir prototip bulunuyor. Görünüşe göre modelin tanıtım tarihi gün geçtikçe yaklaşıyor.
İlk bakışta gözlerimizi direkt olarak Akrapovic egzoz sistemi çekti. Fakat bu sistem, markanın ana üssü olan Almanya’da 3.800€ gibi bir fiyata opsiyon listesinde bulunacak. Buna ek olarak aracın tavanında bulunan LED ışıklar da tamamen test amaçlı. Bu detay ilk bakışta anlaşılıyor olsa da benzer sorular zaman zaman Telegram kanalımıza ulaştığı için belirtmekte fayda olduğunu düşündük.

Galeri: 2021 Volkswagen Golf R Variant Casus Fotoğraflar

Performanslı station wagon’un teknik detaylarının da hatchback kardeşinden alınacağını biliyoruz. Golf R gibi 2.0 TSI motoru kullanacak bu canavar, dört silindirli motorundan 320 bg güç ve 420 Nm tork üretebilecek. En uzun tavanlı Golf, bu güç sayesinde 0-100 km/sa ivmelenmesini 4.7 saniyede tamamlayabilecek. Aracın azami hızını 250 km/sa ile sınırlayan Wolfsburglu, R-Performance paketini satın alanlar için bu hızın 270 km/sa’e ulaşmasına izin veriyor.
Tüm tekerleklerden çekiş sistemine sahip modelin de bu performans rakamlarına yakın olmasını bekliyoruz. Öte yandan station wagon gövdesinin, hatchback kardeşinden daha ağır olacağını söylemek mümkün. Yani bu performans rakamlarında ufak bir dezavantajı olan model, pratikliği ile bu kusurun üstünü örtecek.
Bunu da oku Volkswagen T7 Transporter kış testinde! ABT Sportsline’dan 1.5 TSI operasyonu! Kamuflajlar çıktığına göre Golf R Variant’ın tanıtılması da an meselesi diyebiliriz. Almanya’da 49.000 €’nun üstünde bir fiyata satılması beklenen station wagon mdoel, Golf 8 ailesinin yıldızlarından biri olacak.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir