2021 Volvo C40 Recharge, dinamik yüzünü gösterdi

2021 Volvo C40 Recharge, dinamik yüzünü gösterdi

 

“Crossover-coupe” segmenti elektrikleniyor.

Volvo ve markanın tüm tutkunları için 2021’in en önemli günlerinden biri geldi çattı. Üreticinin yeni ürünü olan C40 Recharge’ın örtüsü resmen kaldırıldı. 2030 yılından itibaren içten yanmalı motorlara veda edecek olan İsveçli üretici, gelecekte portföyünün bel kemiklerinden biri olacak C40 Recharge’dan büyük başarılar bekliyor.
Markanın “elektriklendirme” projesinin ilk ayağı olan C40 Recharge, XC40’ın dinamik kardeşi olarak nitelendirilebilir. “X” takısını düşürerek çok daha coupe benzeri tasarım detaylarına kavuşan yüksek sürüşlü EV, genç dimağlara hitap edecek gibi görünüyor.

Fakat aracı yakından incelediğimizde bu iki model arasındaki asıl farklılıklar ortaya çıkıyor. Volvo’nun “pixel teknolojisi” adını verdiği yeni far takımını kullanan C40 Recharge, ön tamponunda da önemli değişiklikler yaşamış. XC40 Recharge’da karşımıza çıkan geleneksel sis farları, yeni modelde yatay olarak konumlandırılmış. İki aracı rahatça karşılaştırabilmeniz adına aşağıya görselleri bırakıyoruz.
İki EV arasındaki en büyük benzerlik ise teknik detayları. C40’ın yüksekliği tam 7 santim oranında düşürülürken, eni ve boyunda çok ufak değişimler olmuş. Fakat asıl sorun, coupe tasarım ile hasar alan baş mesafesi olacak gibi görünüyor. Yine de Volvo mühendisleri bu tasarıma rağmen bagaj kapasitesini korumayı başarmış.
Volvo C40 Recharge Volvo XC40 Recharge Yukarıda da belirttiğimiz gibi XC40 ve C40 arasındaki en büyük benzerlik güç seçenekleri olacak. Aynı ağabeyinde olduğu gibi çift motorlu AWD bir kurulum ile gelecek olan C40 Recharge, 408 bg güç ve 660 Nm tork üretebilecek. 0-100 km/sa ivmelenmesini 5 saniyenin altında tamamlayan araç, 180 km/sa gibi bir azami hıza sahip.
EPA testlerine göre aracın 78 kWh’lık bataryası tam 338 kilometre menzil sağlıyor. WLTP testleri ise menzili 420 kilometre olarak ölçmüş. Öte yandan Volvo, uzaktan güncellemeler sayesinde daha fazla menzil ve hızlı şarj sisteminin getirileceğini açıkladı.
Bunu da oku Soruyor #4: “Favori Premium Sedan Modeliniz Hangisi?” Volvo bayileri markadan daha büyük SUV’ler istiyor
Fakat 11 kW’lık standart şarj ile yetinecek kullanıcılar, aracı 8 saatte şarj etmek zorunda kalacak. Şimdilik 150 kW’lık hızlı şarj desteğine sahip olan C40, bu sistem ile de 40 dakikada yüzde 80 şarja ulaşabiliyor.
Volvo, C40 Recharge’ın üretimine Belçika’daki tesisinde başlayacak. 2025’e gelmeden İsveçli üreticinin logosunu taşıyan 5 EV model daha görebileceğiz.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir