2021 yılına iyi başlayan Volvo, tedarik sıkıntılarından etkilenecek

2021 yılına iyi başlayan Volvo, tedarik sıkıntılarından etkilenecek

 

Amerika ve Çin’deki tesislerde üretim yavaşlıyor.

2020 yılını ele geçiren koronavirüs salgınının ardından otomotiv endüstrisinin başına bu kez de tedarik zinciri musallat oldu. Pek çok üretici, özellikle mikroçip tedarik sorunlarını bahane ederek üretimi yavaşlattı ya da durdurma kararı aldı. Hatta henüz bugün sabah saatlerinde Honda’nın Amerika’da bulunan tesislerinde üretimi durdurduğu haberini sizlerle paylaşmıştık.
Fakat bu kez haber Avrupa’dan, İsveç’ten geliyor. Henüz geçtiğimiz günlerde yeni modeli C40 Recharge’ı tanıtan Volvo, 2021 yılına hızlı başlayan markalar arasındaydı. Buna rağmen tedarik sıkıntıları Avrupalı üreticiyi de etkileyecek.

Galeri: Volvo C40 Recharge

Volvo Cars’dan gelen resmi açıklamaya göre Çin ve Amerika’da bulunan Volvo tesisleri, Mart ayında üretime ara verecek. Volvo bu kararın arkasında dünya çapında süregelen tedarik sorunları olduğunu resmen açıkladı.
Markanın yayınladığı basın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Durumun ikinci çeyrekte çok daha büyük bir probleme yol açacağına inanıyoruz. Bu sebeple sorunun etkisini azaltmak adına böyle bir karar aldık. Volvo Cars, Amerika ve Çin’deki bazı tesislerinde belirlenen sürelerde üretimi durduracak.”
Bunu da oku GM, tedarik sorunlarından ötürü bazı donanımların üstünü çizdi Mikroçip tedarik sorunları Tesla’yı da vurdu, Model 3 üretimi duruyor Bu durumun Volvo’yu nasıl etkileyeceği henüz bilinmiyor. Öte yandan pek çok üretici, bu üretim durdurma kararlarının yaklaşık 2 milyar dolar büyüklüğünde etkileri olacağını öngörüyor.
 
 
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir