2022 Audi Q6 e-tron’dan net kareler geldi

2022 Audi Q6 e-tron’dan net kareler geldi

 

Far grubu ve radyatör ızgarası hariç üretime hazır parçalar taşıyor.

Volkswagen Group’un 2020 yılının kasım ayında yatırımcılarıyla paylaştığı listede ilk olarak Q5 e-tron olarak anılan yeni elektrikli SUV modeli, ay başında Audi CEO’su Markus Duessman tarafından yapılan açıklamayla “Q6 e-tron” olarak güncellendi. 2022 yılında Ingolstadt kentinde yer alan Audi fabrikasından çıkacak olan araç casuslarımıza yakalandı.
Sıfır emisyonlu SUV’yi karlı yollarda soğuk hava testi yaparken fotoğraflayan dostlarımız sayesinde Q6 e-tron’u üretime hazır gövdesiyle görüyoruz. Basit far düzeni kafanızı karıştırmasın zira Ingolstadtlı marka yüksek ihtimalle burada geçici aydınlatma elemanları kullanıyor olmalı. Yine de far dizaynının nasıl olacağını aşağı yukarı görmüş olduk. Kamuflajdan dolayı net anlaşılmıyor ancak iki farı birleştiren bir LED şerit Q6 e-tron’da da görülebilir.

Galeri: 2022 Audi Q6 e-tron casus fotoğraflar

Boyutsal olarak Q6 e-tron’un hâlihazırda satışta olan e-tron ile yine gelişim süreci devam eden Q4 e-tron arasına yerleşmesi bekleniyor. En küçük kardeş Q4 e-tron altyapısını Volkswagen ID.4 ile paylaşacak; yani MEB platformundan yükselecek. Öte yandan e-tron, hem içten yanmalı hem de %100 elektrikli güç ünitelerine izin veren MLB Evo mimarisini kullanıyor. Q6 e-tron ise Porsche ile birlikte geliştirilen PPE platformundan çıkacak.
Prototipin bir dizi güvenlik donanımının kullandığı radarları içeren alt ızgara kısmının da eksik olduğunu not edelim. Bunlar da zamanla diğer test araçlarında kendini gösterecektir.
Porsche Macan EV de yolda Macan Electric, Porsche’nin kilden modelinden yola çıkılarak tasarlandı İlk 2022 Porsche Macan Electric prototipleri kadrajlara takıldı Nisan ayından beridir benzer kamuflaj seviyeleriyle karşımıza çıkan Q4 e-tron’a benzer bir tasarım taşıması beklenen Q6 e-tron da zaman içinde yüzünü daha net gösterecektir. Bu arada Q4 e-tron için planlanan Sportback versiyonunun Q6 e-tron’da görülüp görülmeyeceği ise henüz bilinmiyor.
Volkswagen Group’un yaptığı açıklamalara bakılırsa PPE platformu sayesinde Q6 e-tron MEB temelli araçlardan farklı olarak arka aks yönlendirme sistemi, tork yönlendirme, havalı süspansiyon ve 350 kW hızlı şarj gibi ekstralara sahip olacak. Yeni neslinde elektrikli versiyonu da bulunacak olan Macan’da göreceğimiz birçok detay, Q6 e-tron’da da kullanılacaktır.
Her iki aracın da 2022 içinde tanıtılması planlanıyor. Takipte kalın.

Kaynak:

CarPix

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir