2022 Dünya Kupası’nın açılış töreni, Abu Dabi Yarış ile çakışabilir

2022 Dünya Kupası’nın açılış töreni, Abu Dabi Yarış ile çakışabilir

 

 

. . .

Formula 1, 2022 sezonu için 23 yarıştan oluşan tarihindeki en büyük takvimi hazırladı ancak bu takvim, son yıllarda gördüğümüzün aksine Aralık ayına kadar uzamıyor ve 20 Kasım’daki Abu Dabi Grand Prix’si ile sona erecek. 
Katar’da düzenlenecek olan 2022 Dünya Kupası ise bölgedeki yoğun sıcaklıklardan dolayı normalde olanın aksine yaz mevsiminde değil, sonbaharda gerçekleştirilecek ve organizasyonun ilk maçının 21 Kasım’da gerçekleştirilmesi planlanıyordu. 
Ama FIFA, geçtiğimiz günlerde açılış maçının 21 Kasım Pazartesi tarihinden, 20 Kasım Pazar’a alındığını açıkladı. 
 
Formula 1, yıl başında 23 yarışlık takvimini hazırlarken, herhangi bir seansın Dünya Kupası ile çakışmamasına özen gösterdi ve normal program uygulansaydı herhangi bir çakışma yaşanmayacaktı. Ama FIFA’nın yaptığı son değişiklikle birlikte turnuvanın açılış töreni ile Abu Dabi Yarış çakışacak gibi duruyor. 
Katar ile Ekvador arasındaki turnuvanın açılış maçı, TSİ 19.00’da başlayacak; Abu Dabi Yarış ise 16.00’da başlıyor. Dolayısıyla maçtan ziyade, turnuvanın açılış töreni ile Abu Dabi GP’nin çakışacağını söylemek mümkün. 
Yıl içerisinde Le Mans 24 Saat yarışının başlangıcı ile Azerbaycan Yarış sıralama turları aynı saatte gerçekleştirilmişti ve bazı taraftarlar, zorlu bir tercih yapmak zorunda kalmıştı. 
Diğer içerikler :

Seidl: “McLaren altyapı anlamında hâlâ büyük takımlar seviyesinde değil”
Andretti, Wolff’ün Formula 1’deki ağırlığını sorguluyor
Raikkonen: “Nascar CUP testleri şimdiye kadar iyi gidiyor”

Geçtiğimiz sezon Abu Dabi’deki yarışta Lewis Hamilton ile Max Verstappen son tura kadar şampiyonluk için mücadele etmişlerdi ve Formula 1 tarihinin en popüler yarışlarından birini izlemiştik. Bu sezon ise Verstappen bitime 9 yarış kala en yakın rakibinin 80 puan önünde ve Abu Dabi’ye ikinci şampiyonluğunu ilan etmiş bir şekilde gelme olasılığı bulunuyor. 
Dolayısıyla Abu Dabi yarışı, geçen sene gördüğü büyük ilgiyi bu sene büyük ihtimalle görmeyecektir. Yine de hem Dünya Kupası’nın açılış törenini hem de Abu Dabi GP’yi izlemek isteyen spor severler iki etkinlik arasında bir tercih yapmak zorunda kalacak gibi duruyor.  

Fireworks light the sky as the champion is decided
Sam Bloxham /

 

Biletler

paylaşım

yorumlar

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir