2022 Ford Maverick sadece dört kapılı olarak mı satılacak?

2022 Ford Maverick sadece dört kapılı olarak mı satılacak?

 

Mavi Oval’in yeni pick-up’ı sadece SuperCrew adlı karosere sahip olabilir.

Şimdiye kadar gördüğümüz Ford Maverick modeline ait test araçları sadece dört kapılı “Super Crew” kasa tipindeydi. Ford Authority’nin üretim planına yakın olduğu iddia edilen kaynaklardan aldığı bilgilere göre Mavi Oval Maverick’i sadece bu gövde düzeniyle satacak.
Bu bilgi sadece Kuzey Amerika pazarını bağlıyor olabilir çünkü Güney Amerika’ya gidecek örnekler hakkında herhangi bir açıklama yapılmamış. Bu pazarlarda insanlar genellikle iki kapılı pick-up gövdesini de aradığı için markalar bu tür modellerinde hem iki kapı hem de dört kapı seçenekleri sunuyor. Ram 700, buna güzel bir örnek olarak gösterilebilir.

Galeri: 2021 Ford Maverick Pickup Render’ları

Ford Maverick’in önden çekiş temelli modüler C2 platformunu kullanacağını biliyoruz, bu yüzden kaput altında 1.5 litrelik turbo dizel motorların yanı sıra üç silindirli 1.5 EcoBoost ve 2.0 EcoBoost gibi makineler de Maverick yelpazesinde kendine yer bulabilir.
Giriş seviyesi Maverick modelleri, altyapısını Focus, Kuga gibi araçlarla paylaşacağı için önden çekişli olabilir fakat aynı platformu kullanan Bronco Sport son derece kabiliyetli bir dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip. Kaldı ki Maverick’in Bronco Sport’tan ilham alacağını biliyoruz, bu yüzden pick-up modelinin de AWD opsiyonu taşıyacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Ford Maverick haberleri 2022 Ford Maverick’in şasisi ve karoseri görüntülendi! Ford Maverick, açılabilir arka cama sahip olabilir Yelpazede Ranger modelinin altına yerleşecek olan Maverick’in memleketi Amerika Birleşik Devletleri’nde 20.000 $ (günümüz kuruyla yaklaşık 156.438 TL) civarında bir etiketle satışa sunulması bekleniyor. Meksika’da üretilecek olan pick-up modeli 2021 sonunda ya da 2022 başında görücüye çıkarılacak.
Maverick’in Türkiye’ye gelip gelmeyeceği henüz bilinmiyor. Makyajlı Ranger’ın 291.600 TL’den başlayan fiyatlarla satıldığı düşünülürse 1.5 motor seçeneği ile Maverick, Courier’den yola çıkılarak 200.000 TL bandının altında müşterilerin beğenisine sunulabilir. Bekleyip görelim.

Kaynak:

Ford Authority

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir