2022 Formula 1 sezonunda en çok hangi yarışçı kazalar nedeniyle yarış dışı kaldı?

2022 Formula 1 sezonunda en çok hangi yarışçı kazalar nedeniyle yarış dışı kaldı?

 

 

. . .

Sıralama turlarında en hızlı dereceyi kaydederek pole pozisyonuna uzanmak büyük bir sevinçle kutlansa da her zaman söylendiği gibi puanlar pazar günleri dağıtılıyor.
Sıralama turlarında hızlı bir aracınız olsa dahi pazar günleri yarışı temposunda ve stratejide zayıf kalırsanız, pole pozisyonlarının tek başına bir anlamı olmuyor. 
Cumartesi günü gösterilen performans, pazar gününe taşınamadığı zaman neler yaşandığı bu sezon tekrar gördük. Ferrari, bu sezon en çok pole pozisyonunu alan takım olsa da pazar günleri farklı nedenlerden nedeniyle yarış galibiyetlerini elinden kaçırdı ve Red Bull, rahat bir şekilde şampiyonluğa ulaştı. 
Pazar günleri güçlü sonuçlar alabilmek için, ilk olarak kaostan uzak durmanız ve aracı asfaltta tutarak damalı bayrağı görebilmeniz gerekiyor. 
Peki bu sezon en temiz pazar günlerini kimler geçirdi? 
Mekanik ve teknik sorunları bir kenara bırakarak sadece kazalara bakacak olursak, Max Verstappen ve Esteban Ocon “en temiz” pazar günlerini geride bırakmışlar. 
Bu iki yarışçı da 2022’de kazalara karışsalar da herhangi bir kazanın sonucu olarak yolda kalmadılar. 
Bu alandaki en kötü rekoru ise 3 yarışçı paylaşıyor: Carlos Sainz, Yuki Tsunoda ve Nicholas Latifi. Bu üç isim de bu yıl 4 kez kazalardan nedeniyle yarış dışı kaldılar. 
3 büyük takımın pilotları arasında en çok kaza yaparak yarış dışı kalan isimin de Sainz olduğunu görüyoruz. Leclerc, Hamilton, Russell ve Perez sadece 1 kez kaza yaparak yarış dışı kalırken; Sainz 4 kez kazalar nedeniyle finiş çizgisini geçememiş. 

Kazadan nedeniyle yarış dışı kalma sayısı – Pilotlar

0: Max Verstappen, Esteban Ocon
1 kez: Lewis Hamilton, George Russell, Sergio Perez, Charles Leclerc, Daniel Ricciardo, Lando Norris, Fernando Alonso, Lance Stroll, Mick Schumacher, Pierre Gasly
2 kez: Sebastian Vettel, Alexander Albon, Valtteri Bottas
3 kez: Gunayu Zhou, Kevin Magnussen
4 kez: Carlos Sainz, Yuki Tsunoda, Nicholas Latifi

Pazar günü kazalardan nedeniyle yarış dışı kalma konusunda takımların total istatistiklerine bakacak olursak, Red Bull ve Alpine yine olumlu anlamda zirvedeler. 
Bu iki takım da sadece bir kez kazadan nedeniyle yarış dışı kaldılar. Bu alandaki en kötü rekor ise 6 kez kazalarla yarış dışı kalan Williams’a ait. 

Kazalardan nedeniyle yarış dışı kalma sayısı- Takım totalleri

1 kez: Red Bull, Alpine
2 kez: Mercedes, McLaren
3 kez: Aston Martin
4 kez: Haas
5 kez: Ferrari, Alfa Romeo, AlphaTauri
6 kez: Williams

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir