2022 Honda Civic Type R için test zamanı

2022 Honda Civic Type R için test zamanı

 

Çok yakın bir geçmişte yeni nesil Civic Type R’nin resmi teaser görüntülerini siz değerli takipçilerimizle paylaşmıştık. Bu sefer, Honda’nın şık hatchback’i, erken bir prototipin gelecek yılki lansmana kadar kilometrelerce yol kat ettiği Almanya’da test edilirken görüntülendi. Araç, bir arka kanada ve Brembo frenlere sahipti, ancak test aracında bazı üretim parçalarının olmadığını da fark ettik.
Mesela bu arka lambalar, yalnızca testin ilk aşamalarında kullanılan geçici bir kurulum görüntüsü çiziyordu, fakat bize sorarsanız buradaki en çarpıcı olan şey egzoz düzeni. Araç, üç uçlu şekilde, aracın merkezine kurulum yerine, videoda görüldüğü gibi sol tarafa monte edilmiş temel tek uçlu bir düzenlemeye sahip. Normalde, Civic Type R’nin Ferrari 458 Italia’ya benzeyen özel egzozunu göreceğimiz merkez kısmında bir römork bağlantısı mevcut.

2022 Honda Civic Type R Teaser’ları

Temel bir egzoz kurulumuna sahip olsa da bu prototip oldukça iyi gözüküyor. Civic Type R’nin Honda’nın Avrupa’da herhangi bir elektrik desteği olmadan saf benzinli motorla gelen son aracı olacağını bildiğimizden dolayı, aracın çekici bir ses çıkarmasının kendisi için iyi olacağını düşünüyoruz. 
Bunu da oku Honda, eVTOL isimli hibrit uçan aracını tanıttı Civic’in sportif kuzeni Honda Integra Çin’de satışa sunuldu!
Honda’nın İngiltere’deki Swindon fabrikasını kapatmasından dolayı, bir sonraki Civic Type R, ABD’deki Indiana fabrikasında üretilecek. Beş kapılı model, eski modelde mevcut olan 309 beygir gücü ve 400 Nm tork’dan biraz daha fazlasını sunmak için 2.0 litrelik bir turbo motorla büyük olasılıkla önden çekişli vaziyette kalacak. Aslında Honda sadece Type R için değil, aynı zamanda Si sedan için de manuel şanzımanı onaylamıştı.

Kaynak:

CarSpyMedia / YouTube

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir