2022 Hyundai Ioniq 6 casuslarımıza yakalandı

2022 Hyundai Ioniq 6 casuslarımıza yakalandı

 

Daha az kamuflajlı, daha fazla çekici.

Hyundai, bu yılın başlarında Ioniq 5 ile özel elektrikli otomobiller için uyarlanmış E-GMP platformunun açılışını yapmıştı. Bu açılışı kısa süre sonra Kia EV6 izlemişti. Şu sıralar Genesis, kendi elektrikli SUV modeli GV60’ın son rötuşlarını yapmakla meşgul. İyi haber şu ki mimari birden çok  gövde stillerini destekleyecek.
Bunlardan biri iyi bir sedan olması beklenen ve gelecek yıl piyasaya adım atacak Ioniq 6, bu temellere sahip ilk sedan olacak. Geçen gün ABD’de üretime yakın bir prototip, alıştığımızdan çok daha az kamuflajla görüldü. Aracın yaklaşık bir buçuk yıl önce tanıtılan Prophecy konseptine kıyasla son versiyonun nasıl değiştiği gözlemleniyor. Gösteri aracı, dört kapılı elektrikli bir Porsche 911’e benziyordu. Dolayısıyla Ioniq 6’nın nasıl tasarlanacağını merakla bekliyoruz.

Galeri: 2022 Hyundai Ioniq 6 casus fotoğrafları

Ioniq 5, önceki Concept 45’ten çok farklı değildi, bu nedenle Hyundai’nin Prophecy’nin cazibesini korumayı başardığına dair fazlasıyla umudumuz var. Gördüğümüz test aracı geleneksel yan aynalara sahip. Hatırlatalım ki bu yılın başlarında Güney Kore’de yakalanan başka bir prototipte 2019 konseptini taklit eden göstergeler vardı.
Ioniq 6’nın Prophecy’nin geleneksel arka kapılara sahip olacağını tahmin ediyoruz.  Ioniq 5 ve EV6 crossover modellerinde olduğu gibi, daha iyi aerodinamik verimlilik için tutacaklar Hemzemin kapı kollarıyla aynı hizada kalıyor ve yalnızca gerektiğinde dışarı çıkıyor.
Bunu da oku ⠀ 2021 Hyundai Bayon: İlk Sürüş Hyundai’nin ilk pick-up modeli Santa Cruz tanıtıldı!
Ioniq 6’nın standart bir sedanı andırdığını belirtebiliriz. Ioniq 5, uzun aks aralığını mümkün olduğunca uzatmak için bunları minimuma indirdi, ancak en azından arka çıkıntı, gelecek elektrikli otomobilde önemli ölçüde daha uzun. Yine de bir sedan ile uğraştığımız için bu durum şaşırtıcı olmasa gerek, dolayısıyla bagaj için uzun bir arkaya ihtiyaç var.
Ioniq 6’nın önümüzdeki yıl satışa çıkması planlandığını buradan duyuralım. Bu otomobili 2024’te daha büyük bir elektrikli SUV olarak hizmet veren Ioniq 7 takip edecek. Haberin sonlarına doğru gelirken ufak bir hatırlatma: Kia ve Genesis, performans araçlarından mini vanlara kadar her şey yalnızca elektrikli otomobil mimarisi tarafından destekleneceğinden,  bir dizi E-GMP tabanlı araç üzerinde çalışıyorlar.

Kaynak:

KindelAuto / YouTube

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir