2022 Jeep Grand Cherokee 4xe Colorado’da görüntülendi

2022 Jeep Grand Cherokee 4xe Colorado’da görüntülendi

 

Önümüzdeki yılın başında tanıtılabilir.

Jeep yelpazesi yeni modeller ve hibrit güç üniteleriyle yavaş yavaş genişliyor. Avrupa pazarında Renegade ve Compass, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise Wrangler modellerini elektrik desteğine kavuşturan marka, bu üçlüyü 4xe etiketiyle satıyor. Görünüşe göre Jeep, aileye yeni bir temsilci daha ekleyecek.
Grand Cherokee 4xe, Colorado’nun dağlık bölgelerinde sessiz sakin turlarken TFLnow adlı YouTube kanalı tarafından kayda alınmış. Videoda gördüğümüz yoğun kamuflajlı SUV modeli dik ön yüzü ve ikonik ızgarasının yanı sıra kaslı tamponu ve ince far düzeni ile kimliğini belli ediyor. Arkada ise garip bir egzoz düzeni var. Buna rağmen park yerinden sessizce uzaklaşılması araçta elektrik desteği olduğunun anlaşılmasını sağlıyor.

Galeri: Geleneksel Jeep Grand Cherokee Yeni Casus Fotoğraflar

Aslına bakarsanız Grand Cherokee 4xe’nin gelişi bir sır değil zira Jeep patronu Christian Meunier, sene içinde aracın geliştirildiğini ve müşterilerin off-roader’ın yeteneklerinden şüphe etmesine gerek olmadığını belirtmişti. Hibrit için V8 motorlu versiyon kadar kabiliyetli diyen yönetici yakıt ekonomisinin çok daha iyi olduğunun da altını çizmişti. Şimdilik detayları bilmiyoruz fakat Wrangler’daki 4xe paketi 381 bg (280 kW) güç, 673 Nm tork üretiyor onu hatırlatalım.
Jeep 4xe modelleri Jeep Compass 4xe Türkiye’de satışa sunuldu 2020 Jeep Wrangler 4xe, iki elektrik motoru ile tanıtıldı Safi elektrik gücü ile 40 km kadar yol gidebilen Wrangler’dan daha büyük bir batarya taşıması beklenen Grand Cherokee bu değeri 50-60 km civarına taşıyabilir. Henüz beş koltuklu versiyon bile tanıtılmadığı için Grand Cherokee 4xe’nin lansmanı hakkında konuşmak zor. Tahminler, plug-in hibrit modelin 2022’nin ilk aylarında yüzünü göstereceği yönünde.

Kaynak:

TFLnow / YouTube

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir