2022 Kia Niro kapsamlı şekilde görüntülendi!

2022 Kia Niro kapsamlı şekilde görüntülendi!

 

Kabin güncel modelden çok ama çok farklı olacak.

Tanıtıldığı 2017 yılında dikkatleri üzerine çeken Kia Niro, yavaş yavaş yeni nesline geçiş yapmaya hazırlanıyor. Hem düz hibrit hem plug-in hibrit hem de EV olarak alınabilen Koreli SUV’nin ikinci jenerasyonuna ait bir prototip test yaparken kameralarıyla pusuda bekleyen casuslarımızın objektiflerine takıldı.
Dış tasarıma yorum yapmak pek kolay değil zira yoğun kamuflaj hâlâ korunuyor. Ancak tahminimiz, Koreli markanın dizayn konusunda 2019’da tanıttıkları HabaNiro konseptinden bolca esinleneceği yönünde. Tabii sergi aracı kadar cafcaflı tasarım elemanları (örneğin kelebek kapılar) imalata taşınmayacaktır ancak HabaNiro fikir yürütmek için iyi bir temel.

Galeri: 2022 Kia Niro casus fotoğraflar (yeni)

Arka tamponun altında bir egzoz bulunduğu için karşımızdaki Niro prototipinin EV olmadığını anlayabiliyoruz. Plug-in hibrit mi yoksa düz hibrit mi bilemiyoruz ancak önemli olan bu değil çünkü acar casuslarımız Niro prototipinin kabinini detaylıca fotoğraflamış.
Yeniden tasarlanan konsolda iki adet tamamen dijital ekrana yer verilmiş. Bu ikili sürekli bir şekilde gitmiyor çünkü multimedya sistemi dijital gösterge panelinden biraz daha alçakta.
Tabii karşımızdaki araç bir gelişim prototipi olduğu için henüz tüm üretim parçaları yerinde değil. Yani dörtlü düğmesi fotoğraflarda gördüğünüz gibi yerinden fırlamış gibi durmayacak. Artık ekran altına alınan menfezlere yönlendirilen havanın kontrolünü sağlayan klima sisteminin dokunmatik tuşları da bu grubun altında yer alacak.
Yeni Kia Niro’nun diğer casus fotoğrafları 2021 Kia Niro, kamuflajları azaltmaya başladı Yeni KIA Niro, bir kez daha görüntülendi
Güncel modelde yer alan büyük vites kolu Niro EV’de görülen dönel vites seçiciye bırakacak gibi görünüyor. Bu sayede Kia, bu bölgeye aracın ısıtmalı ve soğutmalı koltukları, sürüş modları gibi birçok özelliğe erişim veren kısayol tuşlarına yer verebilecek.
İlk olarak Güney Kore’de görücüye çıkarılması beklenen Niro’nun 2021 bitmeden ya da 2022 başlarına yüzünü göstermesi bekleniyor. Şu anda Kia Niro’lar 141 bg’lik 1.6 hibrit motoru ve Prestige donanım paketiyle Türkiye’de 459.000 TL’den alıcı bekliyor.

Kaynak:

CarPix

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir