2022 Kia Sedona ABD’de Carnival ismiyle satılacak

2022 Kia Sedona ABD’de Carnival ismiyle satılacak

 

Koreli markanın Kuzey Amerika’da yapacağı tek isim değişikliği MPV modeli olmayacak.

KIA, son dönemde küresel çapta imajını değiştirme konusunda büyük hamleler yapıyor. Bahsettiğimiz değişim, sadece yeni logoya geçiş ile sınırlı değil. Güney Koreli marka kısa süre önce yeni nesil Sorento’yu tanıttı ve şu anda yine jenerasyon değiştirecek Sportage için kolları sıvamış durumda. Stinger’a makyaj operasyonu uygulayan KIA, dünya çapında K5 olarak bilinen Optima’yı da elden geçirdi.
The Korean Car Blog’dan gelen haberlere göre KIA Motors America, Amerika Birleşik Devletleri pazarında bir modelinin daha ismini değiştirmeye hazırlanıyor. Bayi toplantısından gelen bilgileri kaynak gösteren yayın organı, dördüncü nesline geçiş yapan Sedona’nın Carnival adıyla satılacağını öne sürdü.

Galeri: 2020 Kia Sedona / Carnival render

Aynı haberde KIA’nın minivan terimini de SUV özellikli otomobil olarak değiştirmeyi planladığı da yazıyor. Carnival’ı sene içinde tanıtan KIA, araçtan için Grand Utility Vehicle, yani GUV kısaltmasıyla bahsetmişti. Kore pazarına özel modelde koltuk sayısı 11’e kadar çıkarken ABD’de satılacak Carnival/Sedona modeli sadece 3 sıra koltuk sunacak.
TKCB’nin haberinde tek dokunuşla koltuk yatırmaya imkân veren ve koltukları 180 derece döndürebilen “premium rahatlık” özelliğinin yeni Carnival’in ABD paketinde sunulacağına değinilmiş. Şimdilik motor yelpazesi hakkında kesin bir bilgi yok fakat KIA’nın GUV modeli yüksek ihtimalle 8 ileri otomatik şanzımanla eşlenmiş 290 bg gücündeki 3.5 litrelik V6’yla donatılacak.
KIA’dan haberler Dördüncü nesil Kia Carnival’in örtüsü kaldırıldı 2021 Kia Sportage, performans testlerine Nürburgring’de devam ediyor Bildiğiniz gibi yılın ikinci yarısı itibarıyla ABD’de araçlar bir sonraki senenin model yılına geçiş yapıyor. Sedona’yı 2021 model yılı olarak duyuran KIA, muhtemelen bahsi geçen Carnival hamlesini 2022 model yılına saklayacak. .com ABD’deki arkadaşlarımız konuyla ilgili KIA’ya ulaşmış ve bilgi geldiğinde haberimiz güncellenecek.
KIA’nın MPV modeli Sedona’nın Carnival dışındaki diğer kimlikleri ise Hyundai Entourage (ABD), Naza Ria (Malezya) ve KIA VQ (Çin) olarak biliniyor.

Kaynak:

The Korean Car Blog

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir