2022 Mercedes-AMG SL “body-in-white” olarak tanıtıldı!

2022 Mercedes-AMG SL “body-in-white” olarak tanıtıldı!

 

Eski SL ve güncel GT Roadster ile kullanılan ortak parça sayısı: 0.

Üstü açılır otomobil sınıfı her geçen gün daralıyor. Volkswagen T-Roc Cabriolet gibi Zihni Sinir projelerini tenzih edersek Mazda MX-5 dışında ana akım markalar içinde convertible satan kalmadı denebilir. Bu durum lüks otomobil üreticilerinde de benzer çünkü 10-15 yıl öncesiyle karşılaştırıldığında üstü açılır seçenek sayısı hatırı sayılır miktarda azaldı. Mesela Mercedes-Benz; düşen satışlar dolayısıyla SLC-Serisi’nin fişi çekilmişti.
Buna ek olarak S-Serisi’nde coupé gövde tipinin yanı sıra cabriolet’den de vazgeçen Alman otomotiv devi, AMG GT Roadster’ı da emekliye ayırmaya karar verdi. Masadan eksilen convertible seçeneklerinin yerini ise tek bir model dolduracak: Sport Leicht, yani SL-Serisi. Tamamen AMG ekibi tarafından geliştirilen yeni nesil SL bugün body-in-white yani motor ve trim parçaları eklenmemiş ana gövdesi ile tanıtıldı.

Galeri: 2022 Mercedes-AMG SL ana gövde (body-in-white)

Alüminyum, çelik, magnezyum ve fiber kompozitlerden oluşan şasi sayesinde ağırlığı kontrol altında tutarken rijitliği de maksimumda tutan Mercedes ekibi, “benzersiz konfor ve güvenlik özelliklerinin sözünü veriyor. Arka koltukların ardından “ışık hızında” çıkan takla koruma barı da markanın paylaştığı bilgiler arasında.
Yeni SL’in torsiyonel rijitliği, yani burulma direnci, eskiye oranla %18 iyileştirilmiş. AMG GT Roadster’a göre yanal sertliği %50 artan yeni SL’in uzunlamasına rijitliği ise %40 oranında geliştirilmiş. Tüm bunlar kapı, kaput, bagaj kapağı ve eklenecek küçük montaj parçaları haricinde 270 kg gelen ana gövde ile birleşince SL’in yol tutuş konusunda bir hayli iddialı olacağını varsayabiliriz.
Casus fotoğraflarına bir göz atın 2022 Mercedes-AMG SL kamuflajı azaltmış Yeni Mercedes SL, kış testlerini tamamlıyor
Mercedes-AMG, gelişim sürecinde en önemli noktalardan birinin de ağırlık merkezini mümkün olduğunca aşağıda tutmak olduğunu söylüyor. Bununla birlikte Alman ekip, yeni SL’in yasal gerekliliklere göre çok daha sıkı olan marka içi çarpışma standartlarını da karşılayabildiğini de kaydetmiş.
Ön gelişim çalışması üç ay süren yeni SL’in üretim onayı almasından bu yana 2 yıldan fazla bir zaman geçti. Görünüşe göre Mercedes-AMG hiç de boş durmuyormuş. Yeni SL, yerini alacağı R231 kodlu güncel nesil SL gibi Bremen fabrikasında üretilecek.

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir