2022 Renault Megane E-Tech Electric IAA Fuarı’nı elektriklendiriyor!

2022 Renault Megane E-Tech Electric IAA Fuarı’nı elektriklendiriyor!

 

Bu, o tanıdığımız Megane değil.

Fransa’dan çıkan en popüler kompakt otomobil adlarından biri Megane. Uzun süredir Türk tüketicinin de sevgilisi olan Avrupalı model; sedan, hatchback ve hatta station wagon türevleri ile satın alınabiliyor. Fakat model tarihinde ilk kez bir crossover’a evrilerek otomotiv sektörünün çabuk değişen yapısına uyum sağlayacak.
Megane E-Tech Electric ile tanışın. Kendisi, tanıdığınız ve bildiğiniz Megane’dan bayağı uzak. Modelin adı da kendisi gibi ilginç olduğundan yazı içerisinde kendisine “elektrikli Megane” olarak hitap edeceğim, kafalar karışmasın. Kendisi tam 1.624 kilogram ağırlığa sahip bir crossover yukarıda da belirttiğim gibi. Model, Renault-Nissan-Mitsubishi ortaklığının simgesi haline gelen CMF-EV platformunu kullanıyor. 4.21 metreye uzanan boyu ve 2.7 metrelik genişliğine rağmen model içerisinde oldukça geniş bir kabin sunuyor.

20 inçlik jantlara sahip modelin yüksekliği ise 1.5 metre ile sınırlandırılmış. Kapı kolları elektrikli modellerin tamamında gördüğümüz hemzemin tasarıma sahip. Bu tasarım aracın aerodinamik yapısını güçlendirerek bataryanın verebileceği menzilin dibini ekmekle sıyırmasını sağlıyor mühendislerin. Renault’nun yeni logosunu giyecek olan ilk üretim modeli de elektrikli Megane olacak.
Hatırlarsanız Renault, henüz geçtiğimiz yıl Megane eVision isimli bir konsept ile karşımıza çıkmıştı. Bu konsept ile şu an baktığımız elektrikli Megane arasındaki benzerlikleri görmek güç değil. Yani Fransız üretici bir süredir bu proje üzerinde çalışıyormuş.

Dış tasarımı ile kendisini içten yanmalı motorlara sahip modellerden ayıracak modelin kabininde de ciddi değişimler mevcut. Trezor, Symbioz ve Morphoz modellerinde gördüğümüz bu devasa ve tamamen dijital tasarıma Renault, OpenR adını takmış. Sistem, 12.3 inç büyüklüğe sahip gösterge paneli ve 12 inç büyüklükteki bilgi eğlence ekranından oluşuyor. Bu ekranı 1250 x 1562 çözünürlüğe ulaştıran Renault mühendisleri, oldukça şık bir arayüz de tasarlamış bilgi eğlence sistemi için.
Gelelim tamamen elektrikli Megane’ı eskisinden daha çevreci yapan özelliklere… Öncelikle modelin giriş versiyonunun elektrikli motorundan 130 bg güç ve 250 Nm tork üretebildiğini belirtelim. Bir üst basamakta ise 220 bg güç ve 300 Nm tork üretebilen versiyonlar bulunacak. Bu motor sayesinde her iki model de 0-100 km/sa hızlanmasını 7.4 saniyede tamamlayabiliyor.

Galeri: Renault Megane E-Tech Electric (2021)

Fakat elektrikli motoru, Megane’ı “sıfır karbon” stratejisine sokan tek detay değil. Modelin döşemelerinin tamamı geri dönüştürülebilir materyallerden üretilmiş. Hatta Renault’nun ifadelerine göre ön konsolun büyük bir kısmı da geri dönüştürülmüş plastik parçalar ile oluşturulmuş. Bu kararlar sayesinde Megane E-Tech Electric’in yüzde 95’i tamamen geri dönüştürülebilir olmuş.
Bunu da oku ⠀ Brezilya üretimi Renault Duster çarpışma testinde sıfır yıldız aldı Renault’dan aşı seferberliğine destek!
Elektrikli motor gücünü tercihe göre 40 ve 60 kWh’lik bataryalardan alıyor. Küçük türev 300 kilometre, büyüğü ise 470 kilometre menzil sunabilecek. Bataryanın yaşam süresini tüketmesi halinde Renault, size yeni ve ücretsiz bir batarya sağlayabilecek.
Megane E-Tech Electric, 2022 yılının Şubat ayında ön siparişe açılmış olacak.
 

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir