2022 Şampiyonlarına Muhteşem Gece

2022 Şampiyonlarına Muhteşem Gece

 

2022 Şampiyonlarına Muhteşem Gece

Motosiklette 2022 sezonunun en iyileri Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Şampiyonlar Ödül Töreni’nde buluştu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin evsahipliğinde düzenlenen törende dünyada ve Türkiye’de sezonu dereceyle bitiren sporcular kupalarını kaldırdı.

Dünyanın farklı pistlerinde yarışarak bayrağımızı dalgalandıran Toprak Razgatlıoğlu, Can Öncü, Bahattin Sofuoğlu, Deniz Öncü, Serkan Özdemir, Şakir Şenkalaycı, Rodi Pak, Muammer Nuri Karakaya, Aslan Osmanpaşaoğlu, Kadir Erbay, Mert Konuk ve Efe Okur’un onur kupaları almasıyla başlayan TMF Şampiyonlar Ödül Töreni’nde 5 yaşından 70 yaşına kadar Türkiye’nin şampiyon sporcuları 2022 sezonun kupalarını aldı. 70 sınıfta toplam 210 kupanın sahiplerini bulduğu geceye Türkiye’nin dört bir köşesinden büyük bir katılım gerçekleşti.

TMF çatısı altında 2022 yılında 8 branş 70 sınıfta yarış gerçekleşti. 2.500 aktif lisanslı sporcu Türkiye’nin farklı yerlerindeki yarışlarda sezon boyunca ter döktü. Dünya Motokros Şampiyonası (MXGP Türkiye), Avrupa Motokros Şampiyonası (EMX) ve Balkan Motokros ve Süpermoto Şampiyonalarının Türkiye etapları gerçekleştirildi.

TMF Şampiyonlar Ödül Töreni’nde konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç.Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’ni sporun merkezi yapmak için çalıştıklarını belirterek, 2023 yılında uluslararası şampiyona yapmak istediklerini söyledi.  Büyükakın, motosiklette Türkiye’nin başarısına Kocaeli’nin katkısının artarak daha çok sporcunun bayrağımızı dalgalandırmak için çalıştıklarını söyledi.

BAŞKAN UÇAR: GENÇLERİMİZ KÜRSÜLERE AMBARGO KOYACAK

Spor alanında 25 yılını tamamladığını, bu sürede mobilitenin öneminin üzerinde durduklarının altını çizen Türkiye Motosiklet Federasyonu (TMF) Başkanı Bekir Yunus Uçar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türkiye motosikleti her geçen gün daha çok seviyor. 20 yılı yönetici olmak üzere 30 yıldır spora hizmet ediyorum. Motosikletin önemini şimdi Türkiye’de daha çok anladık. Yetişen sporcularımız artık dünyanın farklı yerlerinde kürsülerde İstiklal Marşımızı söyletiyor. Bu bizi gururlandırıyor ve şevklendiriyor. Öyle bir nesil geliyor ki, Türkiye kürsülere ambargo koyacak. 2022 sezonundan sonra Türkiye’nin en iyilerini artık her gün daha çok uluslararası yarışlarda göreceğiz.”

 

2022 YILI DERECEYE GİREN KULÜP VE SPORCULAR Tıklayın



 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir