2023 Monako GP’nin yayın işlerini FOM yapacak

2023 Monako GP’nin yayın işlerini FOM yapacak

 

 

. . .

Şimdiye kadar, ikonik yarışlardan birisi olan Monako Yarış için yayın işleri yerel istasyon Tele Monte Carlo tarafından sağlanıyordu. Bu, eskiden yerel yarışların o ülkeye ait bir kanal tarafından yapılmasının miraslarından birisiydi.
1990’larda ITV, RTL ve Rai kanalları sırasıyla Britanya, Almanya ve İtalya yarışlarının yayınlarından sorumlu oluyordu. Böylece bu kanallar, kendi pilotları ve takımlarını daha fazla ön plana çıkarabiliyordu.
Ancak son senelerde Formula 1, Biggin Hill’de kendi yayın tesisini kurdu ve teknolojik açıdan alt yapısını güçlendirdi. Buna karşı yerel yayıncıların, kamera ve donanımları eksik kalmaya başladı.
Böyle olunca Formula 1, yerel kanalların yayın yapmaları kaldırdı ve kendi yayınını oluşturarak kanallara sunmaya başladı. Bu sayede yarışları televizyondan izleyen seyirciler, her zaman aynı seviyede, istikrarlı yayınlar izlemeye başladılar.
Sky Sports Formula 1 gibi yerel yayıncılar da ortak yayını alıyorlar ancak yayınlarını analiz ve özel içeriklerle zenginleştiriyorlar.
Yerel yayıncıya sahip ülkelerden birisi Japonya’ydı. Eskiden Fuji TV Japonya GP’nin yayınlarından sorumluydu ancak bu anlaşma 2011’de sona erdi.
Japonya’nın ardından bunu yapan tek ülke Monako kalmıştı. Israrcı tutumuyla Monako, bu seneye kadar yayın işlerini elinde tutmayı başardı.

Mirror ve Motorsport Broadcasting’in haberine göre F1, son senelerde Monako Yarış yayınlarının televizyonda diğer yarışlara göre çok amatör göründüğü şikayetleri üzerine devreye girdi ve bu seneden itibaren Monako GP’nin yayınları FOM kontrolünde olacak.
Bu sayede Monako Yarış yayınlarının daha profesyonel olması bekleniyor.
2021’de Monako Yarış yayıncıları, Sebastian Vettel ve Pierre Gasly arasında Beau Rivage ve Massenet arasındaki mücadeleyi göstermeyip Lance Stroll’un Yüzme Havuzu bölgesinde genişten dönmesini göstermesi nedeniyle eleştirilmişti.
Bu gelişmeyle beraber Formula 1, tarihinde ilk defa şampiyona içerisinde yer alan bütün yarışların yayınını yapmış olacak.
Bu kapsamda Monako GP’de yeni kamera açıları görme olasılığı ortaya çıkıyor.

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir