2024 Bahreyn testleri 3. gün: Leclerc lider tamamladı, Russell son anda yaklaştı!


2024 Bahreyn testleri 3. gün: Leclerc lider tamamladı, Russell son anda yaklaştı!

 

 

. . .

Gelecek hafta başlayacak 2024 F1 sezonu öncesinde takımlar ve pilotlar pist üstü hazırlıklarını Bahreyn’de gerçekleştirilen 3 günlük testlerle tamamladılar. 
Testlerin ilk gününe Red Bull ve Max Verstappen’in damgasını vurmasının ardından 2. gün Ferrari ve Carlos Sainz ön plana çıkmıştı. Testlerin 3. gününde takımların büyük ölçüde uzun sürüşlere odaklandığını gördük.
Bahreyn’deki testlerin 3. gün sonunda en hızlı takım Ferrari olurken, lider yarışçı 1:30.322’lik derecesiyle Charles Leclerc oldu. Leclerc’in en hızlı turu C4 lastiklerle gelirken, takım arkadaşı Carlos Sainz’ın aynı lastiklerle 1:29.921’lik derecesinin gerisinde kaldı. Gün boyu atılan turlara ve pistin gelişmesine rağmen testlerin 3. gününde 2. günkü hızlı turun geçilememesi, takımların performanslarını gizlediğinin bir ölçütü olarak görüldü.
Testlerin 3. günü, 2. gününde olduğu gibi 11. virajda yerinden çıkan drenaj kapağı nedeniyle tekrar kırmızı bayraklarla durduruldu. Sabah henüz ilk yarım saat geçtiğinde yaşanan bu problem nedeniyle seans yaklaşık 1 saat 15 dk durduruldu. Pistin tamir edilmesinin ardından seans tekrardan başladı ve saat 19’a kadar aralıksız bir şekilde çalışmalar devam etti.
Çalışmaların sona ermeye yakın olduğu dakikalarda birkaç hızlı tur denemesi gördük. Böylece sıralamada değişiklik oldu. Mercedes’te öğleden sonra görevi devralan George Russell, son bölümde önce C3 lastiklerle derecesini iyileştirdi ancak 4. pozisyonda kaldı. Son olarak daha yumuşak olan C4 lastiğe geçen Russell, 1:30.368’lik derecesiyle 2. sıraya yükseldi. Russell’ın derecesi, Leclerc’in en hızlı derecesinin 0.046 sn gerisinde kaldı.
Son bölümde Russell gibi derecesini iyileştiren bir farklı isim Sauber’den Zhou Guanyu oldu. Çinli pilot, C4 lastiklerle 1:30.647 elde ederek testleri 3. pozisyonda tamamlayan isim oldu. Zhou’nun hızlı turunu atmasının ardından Sanal Güvenlik Aracı devreye girdi ve FIA, sistem kontrollerini yaptığı süreci başlattı. Böylece daha fazla hızlı tur görmedik.
Red Bull’da öğleden sonra görevi devralan son üçü sezonun şampiyonu Max Verstappen, C3 lastiklerle elde ettiği 1:30.755’lik derecesiyle günü 4. pozisyonda tamamladı ancak C3 lastiklerle en hızlı isimdi. Verstappen, çalışmasının başında hızlı turlar atarken sonrasında uzun sürüşlere geçti. Verstappen’in C3 lastiklerle derecesi, takım arkadaşı Perez’in dünkü turunun gerisinde kaldı.
Son bölümde derecesini geliştiren isimlerden RB pilotu Yuki Tsunoda 5. olurken, Williams pilotu Alex Albon 6. oldu. İkisi de hızlı turlarını C4 lastiklerle attılar. Albon, gün boyu attığı 121 turla en çok çalışan yarışçı oldu.
Devamı gelecek…
 

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir