2024 F1 sezonuna dair beş cesur tahmin


2024 F1 sezonuna dair beş cesur tahmin

 

 

. . .

Kış tatilinin hemen ardından takımlar, yeni sezona hazırlanmak için işlerinin başına döndüler ama sezonun başlamasına neredeyse 2 ay var ve bu süre zarfında yeni sezona dair tahminler yapılıyor.
Şampiyonanın resmi web sitesinin gazetecileri de kendi tahminlerini paylaştılar.

1. NORRIS SEZON SONUNDA İLK ÜÇTE YER ALACAK

Bir sezon önce Lando için yapılan benzer bir tahminde 2023’te kazanacağı öngörülmüştü, ancak Norris geçen yıl yedi kez podyuma çıkmasına ve altısında 2. olmasına rağmen zafere ulaşamadı.
Yine de Norris, Max Verstappen’e meydan okumayı başaran birkaç kişiden biriydi. Yıl boyunca hatalardan kaçınamasa da, sezonun en iyi çaylağı olarak kabul edilen Oscar Piastri’nin oldukça önünde yer aldı. McLaren, büyük ölçüde Norris’in katkısı sayesinde şampiyonada 4. sıraya yükselmeyi başardı.
Görünüşe göre takım, araç gelişiminde doğru yönü buldu ve 2024’te yıl başından itibaren güçlü olma ihtimalleri çok yüksek.
Lando hatalardan kaçınabilir ve istikrarlı bir şekilde iyi performans göstermeye devam ederse, yıl sonunda ilk üçte yer alacağına dair iyi bir ihtimal var.

2. HAMILTON PODYUMUN ZIRVESINE GERI DÖNECEK

Lewis Hamilton bir önceki sezonu pilotlar şampiyonasını 3. pozisyonda tamamladı ve üst üste 2. yılında yarış kazanamamış olsa da, W14’ten en iyi şekilde faydalanmayı başardı.
Sezonun çoğu yarışında iyi bir performans sergileyen Hamilton’ın hâlâ zaferler için mücadele edebileceğine şüphe yok. Mercedes yeterince iyi bir araç üretebilirse, İngiliz yarışçı iyi bir yaklaşım bulabilir ve 104. zaferini kazanabilir.
Yine de kendisinin ve takımının, şampiyonluk için verilen mücadelede Red Bull Racing’i mağlup etmesi pek olası görünmüyor.

3. ASTON MARTIN İLK GRAND PRİX ZAFERİNİ ALACAK

Fernando Alonso’nun Monako’da galibiyet için gayet iyi bir şansı vardı ama belli sebeplerden ötürü 2. oldu. Sezon boyunca üç kez 2. olan Alonso, 33. zaferini kazanmaya hevesli. Kendisinin mükemmel sürdüğüne şüphe yok ve tek soru 2024’te Aston Martin’in ne kadar hızlı olacağı.
Alonso – başarılı olmak için her fırsatı nasıl kullanacağını bilen yarışçılardan biri ve önümüzdeki yıl bu tür fırsatlara sahip olma olasılığı çok yüksek. Yine de bu, AMR24’ün ne kadar iyi olacağına bağlı.

4. WILLIAMS SÜRÜCÜSÜ PODYUMDA OLACAK

James Vowles önderliğindeki ilk yılında Williams, krizden çıkmayı başardı. Bunda, inanılmaz bir sürüş sergileyen ve bazen kimsenin kendisinden beklemediği sonuçlar alan Alex Albon’un da payı var.
Williams’ın yıl boyunca elde ettiği 28 puanın 27’sini kazandı ve takımın şampiyonayı 7. bitirmesindeki en büyük pay ona aitti.
Kanada yarışından bu yana takımın, aracı geliştirmediğini ve yeni sezona hazırlandığını düşünürsek, Williams’ın sonuçları epey etkileyiciydi. Albon’un en iyi sonuçları Montreal ve Monza’daki 7. sıra olduğu olduğu düşünüldüğünde, 2024’te daha iyisini yapması ve podyuma çıkması gayet olası.

5. ALPHATAURI SEZONU 5. SIRADA BITIREBILECEK

Franz Tost 18 yıllık süre zarfının ardından İtalyan ekipten ayrıldı. Her sezon kendileri için net bir hedef belirledi; şampiyonayı 5. bitirmek. Ama bu süre zarfında hiç 6. sıradan öteye gidemediler.
Ancak görünen o ki takım şimdi iyi durumda ve önümüzdeki sezon uzun süredir Ferrari’nin sportif direktörü olarak çalışan Laurent Mekies tarafından yönetilecek. Eğer yeni sezona, geçen yılın sonunda bıraktıkları yerden başlayabilirlerse en güçlü beş takım arasına girebilirler.
Bu da Tost’u evinde bile olsa mutlu eden bir sonuç olacaktır.

Copy link

Facebook’ta Paylaş

Tweetle

WhatsApp’ta paylaş

Linkedin’de Paylaş

Pinterest’te Paylaş

Viber’de paylaş

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir