2024 Formula 1 Academy’de her bir Formula 1 takımı bir kadın sürücüyü destekleyecek!


2024 Formula 1 Academy’de her bir Formula 1 takımı bir kadın sürücüyü destekleyecek!

 

 

. . .

Formula 1 Academy 2023 yılında, artık feshedilmiş olan W Serisi’nden çeşitli yetenekleri toplayan, yalnızca kadınlara yönelik tek koltuklu bir besleyici seri olarak başlatıldı.
Önümüzdeki yıldan itibaren 10 Formula 1 takımı 15 araçtan birine birer sürücü atayabilecek ve aynı zamanda kendi amblemlerini kullanabilecekler. Geriye kalan beş araç ise farklı ortakları olan sürücüler tarafından doldurulacak.
Formula 1 Academy’nin genel müdürü Susie Wolff, “Bu önemli an sadece Formula 1 Academy’sine Formula 1 camiasından gelen desteğin derinliğini göstermekle kalmayacak, aynı zamanda bir nesil genç kıza motor sporlarında hem pist içi hem de pist dışı fırsatların farkına varmaları için ilham verecek.”
“Önümüzdeki sezon Formula 1 takvimine katıldığımızda ve yarışlarımız öncesinde Formula 1 Academy Discover Your Drive etkinliklerine ev sahipliği yaparken, uzun vadede sporumuz genelinde olumlu bir etki yaratacağımızdan eminim.” dedi.
Formula 1 CEO’su Stefano Domenicali’ye göre, Formula 1 Academy sürücülerini mevcut 10 takımla ilişkilendirmek, yetenekli kadın sürücüleri üst kademelere taşıyacak bir sistem oluşturmak için bir sonraki adımı oluşturuyor.
Domenicali, “Formula 1 Academy’yi, genç kadın yeteneklerin hayallerini takip edebilecekleri ve gerçekleştirebilecekleri doğru sisteme sahip olmalarını sağlamak üzere gerçek ve kalıcı bir değişim yaratmak için oluşturduk.”

“Bugün, projenin yarattığı etkiyi ve Formula 1 camiasından aldığı desteği göstermesi açısından çok önemli bir an.”
“2024’te Formula 1 Academy yarış takvimimize katılarak serinin küresel çapta bilinirliğini ve profilini yükseltecek ve gridde Formula 1 renk tasarımıyla yer alması çok özel bir şey olacak.” dedi.
Formula 1 Academy 2023’te farklı eleştirilere maruz kalmış, canlı yayın eksikliği önemli bir eleştiri noktası olmuştu.
Eski W Serisi sürücüsü Marta Garcia, yıl bitimine altı yarış kala 2023 şampiyonasında lider durumda.
Daha önce duyurulduğu gibi, besleyici seri 2024’te Formula 1’in destek serileri arasına katılacak. Bu yıl sadece Austin yıl finali, Formula 1 yarış hafta sonunun parçası olacak.

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir