2024 Formula 1 yarışları Digiturk & beIN SPORTS’ta! – 2024 Formula 1 izleme rehberi


2024 Formula 1 yarışları Digiturk & beIN SPORTS’ta! – 2024 Formula 1 izleme rehberi

 

 

. . .

2023 yılı sonuna kadar Türkiye’deki F1 yarışlarının yayın hakları Saran Grubu’ndaydı ancak sezon sonu itibariyle bu anlaşma sona ermişti.
Bu gelişmenin öğrenilmesinin ardından beIN SPORTS’un Türkiye’deki Formula 1 yayın haklarını satın alacağı iddia edildi ancak bugüne kadar resmi bir açıklama yapılmamıştı.
beIN medya grubu, Türkiye’de Formula 1 yarışlarını yayınlamak için 10 yıllık (5+5) bir anlaşma imzaladı ve 35 ülkede Formula 1 yayın haklarını satın almış oldu. Evet, 2024’ten itibaren Türkiye’de F1 yarışları beIN SPORTS’ta yayınlanacak. 2024’te Formula 1 yarışlarını televizyondan Türkçe izlemek isteyenlerin Digiturk abonesi olması gerekecek.
2024’de Formula 1 yarışları hangi kanalda yayınlanacak?
2024 Formula 1 sezonu öncesinde en çok merak edilen konu, F1 yarışlarının hangi kanalda yayınlanacağıydı. 
beIN SPORTS’ın Formula 1 yayın haklarını satın almasıyla, yarışların beIN SPORTS 4 kanalından yayınlanacağı açıklandı. Yani Türkiye’de Formula 1 yarışları Digiturk’te 80. kanal olan beIN SPORTS 4’te yayınlanacak. Digiturk sahibi olanların, ekstra bir paket satın alması gerekmeyecek.
beIN SPORTS, 2024’te Formula 1 yayın haklarını satın almakla kalmadı, Formula 1’in destek serileri olan Formula 2 ve Formula 3 yayın haklarını da satın almış oldu. Evet, doğru duydunuz, 2024’te F2 ve F3 yarışları da beIN SPORTS’ta canlı olarak yayınlanacak.
Bunların dışında her Salı günü beIN SPORTS Youtube kanalında podcast tadında özel bir F1 değerlendirme programı yapılması planlanıyor.
beIN SPORTS’ta F1 yarışlarını kim sunacak?
2024’te F1 yarışlarının nerede yayınlanacağı kadar, nerede yayınlanırsa yayınlansın yarışları kimin sunacağı da büyük merak konusuydu. 2007’den bu yana farklı kanal ve platformlarda Formula 1 yarışlarını sunan Serhan Acar’ın beIN SPORTS’ta olup olmayacağı uzun süredir konuşuluyordu. Sonunda bu konuda netleşmiş oldu. Şu an itibariyle Serhan Acar 2024 Formula 1 yayınları için beIN SPORTS programında yer almıyor. Yani bir değişiklik olmazsa Serhan Acar, 2024’te Formula 1 yarışlarını sunmayacak.
2024 Formula 1 yarışlarını, Uygar KARACA anlatırken yanında yorumcu olarak eski GP2 pilotu Jason Tahincioğlu yer alacak. Daha önce S Sport’ta da spikerlik yapan Uygar Karaca, 2024’te beIN SPORTS’ta Formula 1 yarışlarını Türkçe anlatan isim olacak.
beIN SPORTS’ta Formula 1 antrenman seansları olacak mı?
F1 yayın haklarının 2024’te beIN SPORTS’a geçmesiyle Formula 1 taraftarlarını sevindirecek bazı gelişmeler de yaşandı. 2024 itibariyle sadece Formula 1 değil aynı zamanda F2, F3, Porsche Supercup ve Formula 1 Academy serilerinin yarışları, sıralamaları ve antrenman seansları Türkçe olarak beIN SPORTS 4’te yayınlanacak.
Formula 2 ve Formula 3 yayınlarında spikerliği Kerem Korkmaz ve Kaan Demirel paylaşırken onların yanında yorumcu olarak Türkiye’den tanıdığınız Can Çarpıcı yorumcu olarak yer alacak.
F1 yarış ve sıralamalarında mikrofonda olacak Uygar Karaca ve Jason Tahincioğlu, antrenman seanslarında da görev yapacaklar.
Son olarak F1 yarışlarından önce Start Line, yarışlardan sonra ise Finish Line adı verilen programlar yayınlanacak. Bu programları Gökhan Telkenar sunarken onun yanında Korhan Şavran yer alacak.
beIN SPORTS’taki F1 ve motor sporları programlarının yapımcılığını Hakkı Mutlu ve Burak Şenbak yapacaklar.

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir