2026 motor düzenlemelerinde sona gelindi

2026 motor düzenlemelerinde sona gelindi

 

 

. . .

FIA Başkanı Mohammed Ben Sulayem, bugün itibariyle 2026 motor düzenlemelerinde sona gelindiğinde ve bu kurallar sayesinde spora yeni üreticilerin girmesini beklediklerini dile getirdi.
Porsche ve Audi’nin F1’e girmeye uzun zamandır ilgi gösterdiği zaten biliniyordu ancak henüz kendilerini resmi olarak açıklamadılar.
Bu iki üretici de, spora girişini açıklamak için 2026 motor düzenlemelerinin kesinleşmesini bekliyorlar ve şimdiye kadar bu açıdan herhangi bir resmi adım atılmadı.
Yeni motorlar bu iki üreticinin istediği doğrultuda geliştiriliyor. Bu kapsamda 1.6 litrelik V6 turbo motorla devam edilecek ama MGU-H, artık güç ünitesinin bir parçası olmayacak ve bunun yerine MGU-K ünitesinden daha fazla güç elde edilecek.
Böylelikle motorun maliyeti düşecek ve aynı zamanda eskisi kadar karmaşık olmayacak. Bu, sürdürülebilir yakıtların kullanılmasıyla desteklenecek.

Mohammed Ben Sulayem, yaptığı kısa açıklamada, “FIA, son 18 aydır, F1 için yeni güç ünitesi kurallarını daha çekici hale getirmek amacıyla bütün paydaşlarla aktif şekilde  çalışıyor.”
“Şimdi bu belge gerekli değerlendirilmelerin yapılabilmesi için Dünya Motor Sporları Konseyi’ne sunuldu.”
“Verilen ortak çaba sayesinde yeni üreticilerin şampiyonaya girmesine yönelik fırsat yaratılmasından gurur duyuyorum. Bu da spordaki rekabetin daha da artmasını sağlayacak.” dedi.
Porsche, Formula 1’e girişi için Red Bull ile anlaşırken, Audi’nin de Alfa Romeo olarak bilinen Sauber’le ortaklık kurması bekleniyor.

 

paylaşım

yorumlar

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir