AlphaTauri, 2024 Formula 1 aracında viraj hızı becerisinin yan etkilerini çözecek


AlphaTauri, 2024 Formula 1 aracında viraj hızı becerisinin yan etkilerini çözecek

 

 

. . .

McLaren takım patronu Andrea Stella’ya göre Abu Dabi’deki yıl finalinde AT04’ü düşük hızlı virajlarda en iyi araç haline getiren Anglo-İtalyan ekibi, son aylarda yaptığı bir dizi istikrarlı zemin güncellemesiyle dikkatleri üzerine çekti.
Bu durum takımın Williams’ı geçerek takımlar şampiyonasında yedinciliğe yükselme konusunda umutlanmasını sağladı ancak Abu Dhabi’de 6. sıradaki Yuki Tsunoda’nın tek pit stop kumarı işe yaramadı. Yarışın sonunda Tsunoda 8. olunca, Williams 3 puan farkla yedinciliği korumuş oldu.
Güncellemelere yönelik agresif yaklaşım, takıma sezonun son üçte birlik bölümünde performans artışı sağlarken, düzlük hızındaki eksikliğinin öne çıkmasına neden oldu.
Takımın pist mühendisliği şefi Jonathan Eddolls, “Odak noktamızın bir kısmı düşük hızlı virajlar oldu. Bu biraz zayıf bir noktaydı.”
“Gelecek sezon için hâlâ ele almamız gereken alanın aerodinamik verimlilik olduğunu söyleyebilirim. Çünkü evet, düşük hızlı virajlarda oldukça rekabetçiyiz. Ancak bir dezavantajımız var, düzlüklerdeki en yavaş araçlardan biriyiz.”
“Virajlarda zaman kazanıyoruz fakat düzlüklerde kaybediyoruz. Bence tekrardan bütünleşmemiz, virajlardaki yük ve aerodinamik verimlilik dengesini tekrardan kurmamız gerekiyor. Ancak gelecek sezon için bunun üzerinde çalışılıyor.” dedi.

AlphaTauri’nin muazzam zemin kazanımlarının padoktaki rakip takımların ilgisini çektiği kendisine söylendiğinde, Eddolls bunun takımın hedeflerini kaçırdığı bir alan olduğunu, bu nedenle doğru gelişim yönünü bulduktan sonra kazanılacak çok daha fazla zaman olduğunu söyledi.
Eddolls, “Sezona çok geriden başladık, bu yüzden bulmamız gereken çok şey vardı.”
“Ancak Bicester ve Faenza’daki ekiplerimizin bu aracın zayıf yönlerini belirleme konusunda gerçekten iyi bir iş çıkardığını ve ardından bunları ele almak için çok çalıştığını söylemek doğru olur.”
“Sorunun bir kısmı zayıflıkları anlamak ve bence onlar da bunu anlamakta inanılmaz bir iş çıkardılar. Bütün sezon boyunca aracı güncelledik, ancak puan almak için, açıkçası, önünüzde çok fazla araç var, bu aşamaya gelmek oldukça zaman aldı.”
“Öncelikle hedefleri değiştiriyorsunuz, sonra bu hedefler etrafında geliştirmeniz gerekiyor, sonra parçaları buluyorsunuz, sonra parçaları üretiyorsunuz, sonra da piste getiriyorsunuz. Bu yüzden ancak Singapur’dan, sezonun 2. bölümünden bu yana bunun meyvelerini görmeye başladık.” dedi.
İlgili içerik:

F1AlphaTauri’nin rakiplerini üzen yeni zemininin arkasında ne var?

Copy link

Facebook’ta Paylaş

Tweetle

WhatsApp’ta paylaş

Linkedin’de Paylaş

Pinterest’te Paylaş

Viber’de paylaş

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir