İBB’nin 5 bin Taksi teklifi bir kez daha reddedildi

İBB’nin 5 bin Taksi teklifi bir kez daha reddedildi

 

İBB’nin 5 bin Taksi projesinin 1000 taksilik bölümü UKOME toplantısında oy çokluğu ile reddedildi. Bu, teklifin toplamda dokuzuncu kez reddedilmesi anlamını taşıyor. Daha önce siz değerli kullanıcılarımızla paylaştığımız “Yediemin otoparkları taksilere teslim olmasıyla” ilgili haberimizde İstanbul’da yaşanan taksi sorununa değinmiştik. Görünen o ki bu sorun belirli bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul genelinde hizmet veren 17 bin taksinin yetersiz olduğunu belirterek yeni bir taksi projesinin hazırlıklarına başlamıştı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin hizmete girmesi hedefleniyordu. Bundan önce de sunulan tekliflerde, yani 8 kere, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan bu teklif reddedilmişti. Genel Sekreter Can Akın Çağlar başkanlık ettiği, Zeytinburnu İBB Çırpıcı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen eylül ayı toplantısında bahsi geçen taksi projesi teklifi 9. kez oylamaya sunuldu. Toplantıda oylanan 5 bin taksi projesinin 1000 taksilik bölümü -oy çokluğu ile- bir kez daha reddedildi. 
Bunu da oku Hyundai, uçan taksi konseptini CES fuarında tanıttı Elon Musk, Robotaxi projesinin ne zaman hayata geçeceğini açıkladı
Ulaşımdan Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Orhan Demir, tekliften ve artan taksi ihtiyacından bahsederek “Taksi sayısı arttırılmasın diyen görüş birkaç noktada toplandı. Dendi ki, taksi sayısı arttıkça Trafik fazla, trafiği daha fazla sıkıştıracak. Oysa hepimiz biliyoruz ki, taksi ulaştırmada özel aracın muadili ve yerine kullanılan bir ulaştırma modu. Yapılan araştırmalar bir taksinin trafikten 7 özel aracı çektiğini gösteriyor. İkinci eleştiri dijitalleşme konusundaydı. Dijital ölçelim ölçmeden yönetemezsiniz gibi eleştiriler gelmişti. 17 bin 395 taksinin 14 bin 800’ünde uygulama var. Şu anda dijitalleşme yüzde 85” ifadelerini kullandı.
Taksilerdeki doluluk oranının son dönemde yüzde 80-90’lara çıktığını belirten Demir, toplu ulaşım kullanımının salgından önce günlük 7,5 milyon yolcu olduğuna dikkat çekti. Demir, ayrıca okulların açılması ve insanların tatilden dönmesine rağmen toplu ulaşım kullanımının şu anda günlük 6 milyon civarında olduğunu ve yüzde 20’lik bir düşüş yaşandığına dikkat çekti.
Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Temsilcisi Eyüp Aksu, raporlara göre yüzde 30’luk doluluk oranı olduğundan bahsederek, “Eğer bu doluluk oranı teknoloji verimliliği arttırılarak sağlanırsa  arttırılırsa on bin taksiye yakın ilave edilmiş gibi olur. Yani sürekli anlatıyoruz bu dokuzuncu defa anlatıyoruz. Artık yorulduk, dilimizde tüy bitti. Arka sokakta taksici yolcu beklerken ön sokakta yolcu taksici bekliyor. Yolcuyla taksiciyi buluşturan aplikasyon teknoloji tam anlamıyla hayata geçerse verimlilik çok artacak ve sayısı artmayacak. Taksinin artmasına gerek kalmayacak. Tam tersine ilave taksi edilmiş gibi verimlilik alınacak” dedi. 

Kaynak:

Hürriyet

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir