Milli Sporcularımızın Programı Belli Oldu

Milli Sporcularımızın Programı Belli Oldu

 

Milli Sporcularımızın Programı Belli Oldu

Milli sporcularımız Can Öncü ve Bahattin Sofuoğlu’nun yer aldığı Dünya Supersport Şampiyonası’nın dokuzuncu ayağı İtalya’da düzenlenecek.

Dünya Supersport Şampiyonasında sezon 25-27 Eylül tarihlerinde Cremona Pisti’nde devam edecek. Şampiyonanın favori isimlerinden milli sporcumuz Can Öncü ile tekrar Supersport’a dönen Bahattin Sofuoğlu 25 Eylül Cuma günü serbest antrenmanların ardından aynı gün Superpolede yer alacak. Milli sporcularımız hafta sonunun ilk yarışına 26 Eylül Cumartesi günü TSİ 15:00’da, 27 Eylül Pazar günü saat 13:40’da da hafta sonunun ikinci yarışında ter dökecekler.

Dünya Superbike Şampiyonası’nda yer alan milli sporcumuz Bahattin Sofuoğlu sezona Dünya Supersport Şampiyonası’nda devam edecek. Sofuoğlu, QJMOTOR fabrika takımıyla kalan yarışlarda ter dökecek. Sofuoğlu, kariyerindeki bu yeni dönemle ilgili şunları söyledi: “Önemli bir değişikliğe ve bazı açılardan beklenmedik bir karara imza attık. Ağustos ayındaki testlerde SRK 800 RS’i deneme ve takımla çalışma fırsatı buldum. Bu yeni projeye başlama fikri de o zaman doğdu. Bu süreçte, WorldSSP sezonunun son üç yarışında QJMOTOR Factory Racing Takımı adına mücadele edeceğim. Yeni motosikletime tekrar kavuşmayı büyük bir heyecanla bekliyorum ve elimden gelenin en iyisini ortaya koymak adına son derece motiveyim.”

 

25 EYLÜL CUMA

  • 12:20-13:00       WorldSSP           Serbest Antrenman
  • 17:00-17:40       WorldSSP           Superpole

26 EYLÜL CUMARTESİ

  • 10:20-10:30       WorldSSP           Isınma
  • 15:00                  WorldSSP           Yarış-1 (20 Tur)

27 EYLÜL PAZAR

  • 10:40-10:50       WorldSSP           Isınma
  • 15:00                  WorldSSP           Yarış-2 (20 Tur)

 

PİST SPORCULARIMIZ BULGARİSTAN’DA

Avrupa SS300 Kupası, Uluslararası Alpe Adria Pist Şampiyonası ve BMU Avrupa Pist Şampiyonası 25-27 Eylül tarihlerinde Bulgaristan’da düzenlenecek. Samokov A1 pistindeki organizasyonda FIM Avrupa SS300 Kupası’nda ülkemizden genç sporcular Oğuz Taşhan, Demir Dönmez, Hasan Hüseyin Baş, Yağız Alp Coşkun mücadele edecek. BMU ve Alpe Adria Pist Şampiyonası’nda Turgut Durukan, Berk Çevik, Yunus Erçelik ve Altuğ İnan yer alacak. Şampiyonada 25 Eylül Cuma günü serbest antrenmanlar, 26 Eylül Cumartesi günü öğleden önce ise sıralamalar yapılacak. Aynı gün öğleden sonraki seanslarda sporcularımız ilk yarışlarda start alacak. 27 Eylül Pazar günü de ikinci yarışlar yapılacak.



 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir