2021 Mercedes C-Serisi tanıdık yüzüyle yakalandı

2021 Mercedes C-Serisi tanıdık yüzüyle yakalandı

 

Dışarıda belli olmasa da gövde altında büyük yenilikler mevcut.

Yeni nesil Mercedes-Benz C-Serisi üzerindeki yoğun çalışmalar devam ediyor ve Alman sedana ait bir prototip, bir kez daha casus kameralarımıza yakalandı. Üzerinde hâlâ hatırı sayılır miktarda kamuflaj taşıyan otomobil yine de yeni far ve stop düzeni, tampon dizaynı ve genel hatlarını gizlemeyi pek başaramıyor. Buna karşın Mercedes, jant göbeklerine bile kamuflaj yerleştirmekten imtina etmemiş.
Tasarım anlamında yeni C-Serisi Sedan, hâlihazırda yollarda dolanan C-Serisi örneklerinden pek farklı durmuyor zira kısa sekme ve sarkma, şişkin ön yüz ve tadında bir eğim yapan tavan çizgisi markaya güçlü satışlar getiren W205’e benzerlik gösteriyor. Bu yüzden W206’da şu anda kullanılan formülden çok uzaklaşılacağını sanmıyoruz.

Galeri: 2021 Mercedes-Benz C-Serisi yeni casus fotoğraflar

Dışarıdan benzese de W206 C-Serisi, yerini alacağı modelden farklı bir platformdan yükselecek. MRA2 adı verilen altyapı mimarisinden yükselecek olan model, daha büyük araçlara ev sahipliği yapan EVA platformundan bazı parçalar taşıyacak.
EVA platformunun gelecekteki EQ logolu elektrikli araçlar tarafından kullanılacağını hatırlatalım. Yani Mercedes-Benz, yeni nesil C-Serisi’nde dört ve altı silindire sahip verimliliği arttırılmış dizel ve benzinli ünitelerinin neredeyse tamamında 48 Volt hafif hibrit desteği kullanacak.
Yeni C-Serisi’nden haberler Yeni nesil Mercedes-Benz C-Serisi kamuflaj miktarını azaltmış! 2021 Mercedes-AMG C53 prototipleri kamuflajı azalttı Söylentilere bakılırsa yeni bir plug-in hibrit motor da planlanıyor. Dört silindire sahip içten yanmalı motorla eşlenen elektrik motorunun tek başına 100 km’ye kadar erişim mesafesi sunması bekleniyor. Hatta resmi olmayan bilgilere göre yeni C63, A45 S’te 421 bg üreten M 139 kodlu I4 (sıralı dört silindir) motorun elektrik destekli versiyonundan beslenecek. Bakalım Mercedes-Benz, yeni C’nin güç ünitelerinde nasıl bir yol izleyecek?

Kaynak:

Automedia

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir