2021 Nissan Qashqai kabininden de ipucu verdi!

2021 Nissan Qashqai kabininden de ipucu verdi!

 

Daha ferah ve geniş bir iç mekân bizi bekliyor.

Nissan’ın 2013 yılında tanıtıldığı bu dönemden beridir tabiri caizse “ekmek kapısı” olan Qashqai yakın zamanda nesil değiştirecek. Japon markanın C segmenti crossover üçüncü versiyonu ile karşımıza çıkmadan önce yeniliklerine dair ipucu vermeye devam ediyor. Daha önce kamuflajlı fotoğraflarını gördüğümüz yeni Qashqai bu sefer kabini paylaşmış.
Sürücünün karşısından başlarsak yeni Qashqai, birçok ayar imkânı sunan 12.3″ boyutlu tamamen dijital gösterge paneline kavuşmuş. Onun üzerinde ise üst paketlerde yer alan 10.8 inçlik baş üstü göstergesi yer alıyor. Sürücünün görüş açısına bir dizi bilgi yansıtan bu ekran, Nissan’a göre segmentin en büyüğü.

Galeri: 2021 Nissan Qashqai Teaser Görüntüler

Hemen aşağıda inceleme videosunu görebileceğiniz güncel Qashqai’ın makyajlı versiyonunda konsola gömülü olan multimedya ekranını yukarıya taşıyan Nissan, kablosuz Apple CarPlay bağlantısı ve USB kablosu vasıtasıyla sağlanan Android Auto uyumluluğu da sunuyor. Üst paket Qashqai’lerde bagajdaki subwoofer dâhil olmak üzere 10 hoparlöre sahip Bose ses sisteminin sunulacağını da belirtelim.
Teknolojik donanımlar arasında ise kablosuz şarj, bazıları Typ-C olan bir dizi USB çıkışı, ışıkların yakılması ve kapıların kilitlenmesi gibi fonksiyonlara erişim sağlayan NissanConnect akıllı telefon uygulaması yer alıyor.
2021 Nissan Qashqai, artan dış boyutlar sayesinde daha ferah bir kabine de kavuşmuş. Arka diz mesafesi 28 mm artarak 608 mm’ye çıkan otomobilde hem ön hem arka baş mesafesi 15 mm iyileştirilmiş. 35 mm uzayan, 32 mm genişleyen ve 25 mm yükselen Qashqai’nin aks mesafesi de 20 mm artmış.
Qashqai’nin kabininde öne çıkan en büyük yeniliklerden birisi ise üç boyutlu elmas formuna sahip kapitone Napa deri. Yapımı 25 gün süren bu döşemenin yer aldığı üst pakette ön koltuklarda masaj sunulurken vites kolunun yerini elektronik bir vites seçici almış. Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip versiyonlarda ise piyano siyahı renkte ve metalik trim parçalarıyla süslenmiş bir sürüş modu seçici bulunuyor.
Qashqai’ın casus fotoğrafları Yeni nesil Nissan Qashqai bir kez daha kameralara yakalandı Üretimi geciken Nissan Qashqai’den yeni casus fotoğraflar
Arka süspansiyonda yapılan ayarlarla yükleme yüksekliğini 20 mm alçaltan Nissan mühendisleri, bagaj hacmini toplamda 74 litre büyütmüş. Her iki tarafında aydınlatma bulunan yükleme alanında bir de 12 Volt soketi yer alıyor.
Önümüzdeki sene Avrupa’da satışlarına başlanacak olan yeni Qashqai’de dizel motor bulunmayacak. 140 bg gücündeki hafif hibrit destekli 1.3 TCe turbo benzinli motor ve manuel şanzıman ile açılan yelpazede aynı motorun 155 bg’lik versiyonu, CVT ve dört çeker kombinasyonu ile gelecek. İleri aşamada 190 bg gücünde, içten yanmalı motorun jeneratörü beslediği e-Power adlı hibrit sistem de yelpazeye katılacak.
Garip şekilde Nissan, henüz Nismo logolu sportif bir Qashqai fikrini henüz reddetmiş değil.

Kaynak:

Nissan

 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

facebook.com/TRmotosports
twitter.com/TRmotosports
instagram.com/trmotosports/
linkedin.com/company/trmotosports-com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir