2023 Miami Yarış ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2023 Miami Yarış ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

 

 

. . .

Bakü yarışı ile beraber 6 haftada 5 yarış gerçekleştirilecek olan yoğun bir takvime giren F1, sezonun 5. yarışı için 2023’ün ilk ABD durağına geliyor: Miami! 
Formula 1 araçları, 4 haftalık aranın ardından sonunda geçtiğimiz hafta sonu Bakü’de pistlere geri döndüler. Sezonun ilk Sprint yarışının gerçekleştirildiği Bakü hafta sonunun ardından Formula 1 padoğu ara vermeden Miami’ye geldi ve bu sezonki 3 ABD yarışından ilki bu hafta sonu Miami’de gerçekleştirilecek. 
Geçtiğimiz sezon Miami’deki ilk yarış gerçekleştirilmişti. Miami Pisti; giderek büyüyen Amerikalı taraftar kitlesinin oluşturduğu festival havası, ünlü misafirleri ve akıcı pist yapısı ile kısa bir sürede pilotların favorilerinden biri hâline geldi. 
Peki sezonun 5. yarışı öncesinde şampiyonada durum nasıl?
İlk 4 yarışta ikişer galibiyet alan Red Bull pilotları, şampiyonada ilk iki sıradalar. Son şampiyon Max Verstappen 93 puanla şampiyona lideri konumunda. Bakü’de zafere ulaşan Sergio Perez ise takım arkadaşının 6 puan gerisinde ikinci. 
Aston Martin pilotu Fernando Alonso ilk 4 yarışın ardından 60 puan topladı ve 3. sırada. Mercedes’te Lewis Hamilton 48 puanla dördüncü, 34 puana sahip olan Carlos Sainz ise ilk 5’i tamamlıyor. 

2023 Formula 1 Puan Durumu>>>

Miami Yarış hafta sonunda heyecan cuma günü gerçekleştirilecek 1. antrenman seansıyla başlayacak. Bu seans, Cuma günü 21.00’da başlayacak ve bir saat sürecek. Bir saatlik seans, TV’de canlı yayınlanmasa da S Sport Plus uygulaması üzerinden canlı yayınlanacak. 
2. antrenman seansı ise ilk seansın startından 3 saat sonra, 00.00’da başlayacak ve yine S Sport Plus uygulaması üzerinden yayınlanacak.
Cumartesi günkü 3. antrenman seansı 19.30’da gerçekleştirilecek ve yine bir saat sürecek. Sıralama turları da aynı gün 23.00’te yapılacak. 
Pazar günkü Grand Prix ise 22.30’da  başlayacak. Yarış, S Sport’tan ve S Sport Plus’tan canlı yayınlanacak.
S Sport Plus, S Sport ve S Sport 2’ye ek olarak, bütün seanslar Formula 1 TV üzerinden de naklen yayınlanacak. Formula 1 TV’de dereceleri anlık olarak takip edebilir ve seansları araç üstü kameralarıyla izleyebilirsiniz ancak Formula 1TV’de Türkçe anlatım olmadığını hatırlatmakta fayda var. 
Bu hafta sonu ayrıca Formula ve WSBK serileri de yarışıyor olacaklar. Bu hafta sonu yarışacak bütün serilerin yarış programına buradan ve aşağıdan ulaşabilirsiniz.
WSBK İspanya ayağında mücadele edecek olan temsilcimiz Toprak Razgatlıoğlu’na başarılar diliyoruz. 
Miami Yarış hafta sonu programı:
5 Mayıs Cuma

1. Antrenman: 21.00 – Formula 1 TV / S Sport Plus (Türkçe)
2. Antrenman:  00.30 – Formula 1 TV / S Sport Plus (Türkçe)

6 Mayıs Cumartesi

3. Antrenman: 19.30 – Formula 1 TV / S Sport 2 / S Sport Plus (Türkçe)
Sıralama turları: 23.00 – Formula 1 TV / S Sport 2 / S Sport Plus (Türkçe)

7 Mayıs Pazar

Yarış: 22.30 – Formula 1 TV / S Sport  / S Sport Plus (Türkçe)

 
tr.motorsport 

En güncel Motorsporları haberleri için sosyal medyada TRmotosports’u takip edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir